Last news in Fakti

28 Ноември, 2023 14:29 2 844 17

Кристиян Шкварек пред ФАКТИ: „Сглобката“, която направиха със своите врагове, ще ги изпрати отново в небитието (ВИДЕО)

  • кристиян-
  • шкварек-
  • кинсерватизъм-
  • либерали-
  • европа-
  • нидерландия-
  • франция

Да си отбраняваш своето „дворче“ някъде в този свят не е демоде, казва консерваторът

Кристиян Шкварек пред ФАКТИ: „Сглобката“, която направиха със своите врагове, ще ги изпрати отново в небитието (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Да си отбраняваш своето „дворче“ някъде в този свят не е демоде. Ще виждаме още полюсни разделения и един по-консервативен подход може да се окаже в една такава обстановка по-прагматичен. Какво стана в България. Либералите успяха да вземат своя апогей през 2021 година, когато на гъба на президента се оформи нова партия. Тази либерална „сглобка“, която те направиха със своите маркетингови врагове, ще и ще ги изпрати отново в небитието. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Кристиян Шкварек от Фондация „Консервативно общество“.

„Либералите и в Европа падат като круши. Това, което се случи в сърцето на Европа - в Нидерландия, е показателно. Във Франция вече колко години подред Льопен аха да вземе властта, а Макрон надделява с помощта на емигрантската общност. В Европа масовият човек, обикновеният европеец се притеснява за бъдещето на тази цивилизация“, добави гостът.

„Европеецът се притеснява от отворените граници на Стария континент. Как се влиза безпрепятствено от Африка - влизат милиони. Според доклад на ООН до 2100 година населението на Сахарна Африка ще достигне 4 милиарда души. Нигерия ще има 400 милиона население, което е повече от САЩ. И в същото време имаме отворени граници от Африка към Европа. Този тип фундаментални цивилизационни въпроси започват да взимат превес над по-малките разделения – ляво-дясно, по-голяма или по-малка държава“, добави Шкврек.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 17 Отговор
    Поклон
  • 2 Мъдрият

    27 16 Отговор
    Хайде! Време е да разглобим сглобката!

    Защото подмяната и герп нямат никакво намерение да го направят сами. И ще се наложи да им помогнем!
  • 3 Просто човек

    22 19 Отговор
    Аман от тоя "разбирач"...
  • 4 Казуар

    23 19 Отговор
    Другарю Шкварек, теб кой те е сглобявал.
  • 5 кой е глупав да се разпада

    24 8 Отговор
    И аз така си мислих преди изборите.
    Но кой е глупав да се разпада като има за крадене 17 млд евро следващите години и да направи ще купища злини на народа като:
    Въвеждане на еврото, пермахване на дерогацията (превилегиите), тровене на народа с украиски ГМО и радиоактивни храни, разпродажба на земаята, подараяване на оръжие, разпродажба на заплащане на старо оръжие и самолети, които няма да бъдат доставени. И тд. и тп.
  • 6 Фарс

    11 7 Отговор
    Ще се засили консерватизъм, защото много хора искаха да "Стигнем американците". Е, стигнахме ги и не сме очаровани. Същата кочина сме и се бутаме за 52-ри щат. Даже наглеците говорят за ценности докато ги тъпчат.
  • 7 Всички

    11 12 Отговор
    като този наглеци трябва да тръгват към небитието. Аман от тях, да не забравят и Радев, и цялата му путинска газова колона.
  • 8 У сите дупки лютеница

    15 6 Отговор
    Тоз "специалист" откъде го изкопахте...всеки ден му публикувате глупостите! Той пък разбирал от всичко, разбираш ли!? Намърдал се на топла службица и само ръси мозък, без да знае какво е истинска работа!
  • 9 Сила

    12 2 Отговор
    Швейк от Консервативно общество...... ама кви мазни консерви бъркат там, да си оближеш УШИТЕ......
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ДОМ

    5 4 Отговор
    1. Шкварек не е готин тип, даже напротив и заради това, каквото и да каже е без значение.

    2. Имаме нужда (спешна) от нови лидери на протеста, защото тези изпраха ВРАГ НОМЕР ЕДНО НА ДЪРЖАВАТА - ЛИЦЕТО МЕТОДИЕВ.

    Сашо Диков вчера го каза - Борисов в затвора е едно много добро начало за държавата.

    Коментиран от #13

  • 12 По-малкото зло

    8 6 Отговор
    По-добре Сглобка отколкото Радев
  • 13 Въпрос

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "ДОМ":

    И как ще стане това, като ГЕРБ и ДПС имат мнозинство? С ходене за гъби Борисов няма как да бъде пипнат.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 фАНТОМасс

    1 2 Отговор
    Откъде произлиза името ШКВАРЕК ! Полско , чешко , немско ?

    Коментиран от #16

  • 16 Наблюдател

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "фАНТОМасс":

    В Чехия шкварки са пръжки - сланината в тигана се пържи и става хрупкава. Ял съм много пъти. Не е лошо с винце.
  • 17 гумата

    1 0 Отговор
    Какво предлага Кристиян Шкварек тогава? Принципно враждуване и безкрайно управление на президента ли?! А каква е отговорността на Шкварек за държавата? Никаква, защото не е в нито един орган на власт. А президентът саботира икономиката, политиката, правосъдието и конституционния съд. Даже се говори за него, че поддържа политика за сближаване с Кремъл и отричане от всички международни договори, които България е приела. Какво тогава препоръчва Шкварек? Сглобката била лоша, а сам профанизира властта като говори с профанското "сглобката", вместо е коректното "коалицията". Всъщност правилно е да се използва коалиция, защото при обединяването на целите на няколко парламентарно представени партии за упражняването на властта има коалиция. Но защо се употребява профанското "сглобка"? Първо защото профанизацията ползва Кремъл и второ, защото несъобразителните хора приемат по- лесното и общоупотербимото пред това да мислят критично и безпристрастно.