Отидете към основна версия

3 537 51

Доц. Методи Андреев пред ФАКТИ: ПП не са направили толкова големи зулуми, колкото направи ГЕРБ (ВИДЕО)

  • методи андреев-
  • пп-
  • зулуми-
  • герб

Аз подкрепях ПП-ДБ и в момента продължавам да им симпатизирам в известна степен. Но не мога да разбера защо толкова бързо се отказаха от основната идея, която ги събра- битката с корупцията, коментира експертът

Снимка: ФАКТИ

КС няма да отмени всички гласувани промени в Конституцията, аз не съм конституционалист и няма да е сериозно аз да го коментирам. Но ще си кажа моето мнение за твърде нашумялата поправка, която касае участието в управлението на държавата на български граждани, които са и граждани на друга държава. Смятам, че тук тези, които правиха промените в Конституцията, малко се объркаха. Не знам дали са се объркали или толкова им е капацитетът. Това аз не мога да го кажа. Личното ми мнение е ,че български граждани, които имат и друго гражданство, трябва да могат да участват в управлението на държавата. Защото много предприемчиви и умни, интелигентни хора отидоха в Америка, Австралия, Нова Зеландия. Има такива и в Турция, които бяха изгонени в края на комунистическия режим, във връзка с т.нар. "Възродителен процес". Аз не слагам разграничение между тези хора. За мен те са български граждани, които в момента са и граждани на друга държава и те трябва да имат едни и същи права по отношение на управлението. Има националистически партии, които казват: "Да де, ама нека да не са Турция, нека да не са Америка, пък да са само Европейския съюз". Аз смятам, че ако го бяха написали: "Български граждани по рождение, с друго гражданство в момента, могат да участват в управлението на държавата". И разбира се да има и този срок за уседналост, защото ,все пак, трябва да е в час човекът, какво се случва в тази държава".
Това коментира в студиото на ФАКТИ пред Лили Маринкова доц. Методи Андреев- бивш председател на Комисията по досиетата в НС по повод промените в Конституцията и по-специално правото да бъдат депутати и министри българи с двойно гражданство.
Вижте сега, какво се случва: Ние с Петър Славов сме пуснало писмо до сегашния министър на правосъдието Атанас Славов, с което искаме да ни каже колко чужди граждани са станали български граждани с т.нар. "златни паспорти". И нещо повече- поискали сме да ни каже на кои държави са те представители.
При всички случаи тук има много сериозна корупция. И то корупция на най-високо ниво. Знаете кой се занимаваше с даването на българско гражданство- институцията Президентство и министърът на правосъдието. Те имат отношение към тази материя. Представете си гражданин на Руската федерация, който със "златен паспорт" е станал български гражданин и е почнал да развива на територията на страната ни бизнес. И си има тук уседналост. Той спокойно може да си направи партия и да стане включително и лидер на парламентарна група. Може и министър.
Не забравяйте ,че ние сме единствената държава в Европейския съюз, която до момента не сме запорирали имот на нито един руски олигарх. Независимо от крайно антируското говорене на някои от сегашните лидери на сглобката. Нито един.
България , за съжаление, така се управлява, че елитът на държавата, умовете на държавата, не са в страната. И интелигентните, предприемчивите хора се махат от България. Това, което виждаме тук като елит, то не е елит. То е корпоративна мафия, която е превзела политическата система.
Смятам, че ПП не са направили толкова големи зулуми, колкото направи ГЕРБ.
Аз познавам бизнесмени, които преди са се занимавали с точене на ДДС. Откакто Асен Василев е финансов министър , те повече не могат да го правят това нещо.
Двойното гражданство не е големият проблем на България. Големият проблем са тези, които в момента ни управляват тука. И то не , защото те ни управляват, а защото ни управляват по начин, който на такива хора като мен не им харесва.
Аз подкрепях ПП-ДБ и в момента продължавам да им симпатизирам в известна степен. Но не мога да разбера защо толкова бързо се отказаха от основната идея, която ги събра- битката с корупцията.

Още от анализа на Методи Андреев за ставащото в родния политически живот- във Видеото


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 27 гласа.

Свързани новини