Отидете към основна версия

3 214 34

Калин Тодоров пред ФАКТИ: „Сглобката“ е компромис между демократичните сили и мафията (ВИДЕО)

  • калин-
  • тодоров-
  • борисов-
  • сглобка-
  • мафия

Това е четвъртото стъпало на властта - когато мафията се изкачи и влезе в самата власт, когато мафията стане част от властта, казва журналистът

Снимка: Факти.бг

За мен изглеждат нещата така. След 5 последователни парламентарни избори, в които стана ясно, че има паритет, равен мач между демократичните сили и статуквото или мафията - както искате да го наречете. При този паритет стана ясно, че трябва да се търси някакъв компромис и този компромис го виждаме в „сглобката“. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ журналистът и писател Калин Тодоров.

„Това е четвъртото стъпало на властта - когато мафията се изкачи и влезе в самата власт, когато мафията стане част от властта. Имаше скоро интересно изказване на Бойко Рашков, който каза, че в момента, в който Бойко Борисов стана главен секретар на МВР, тогава започва симбиозата между официалната и подземната власт“, добави журналистът.

„След това дойде един момент, в който мафията – най-общо казано, беше така дошла до гуша на всички, че хората излязоха на улицата и започнаха протести. След това стана ясно, че мафията има достатъчно много привърженици - 600 хиляди от ГЕРБ и 350 000 на ДПС. Това означава, че под една или друга форма има 1 милион, които гласуват за тях. Това показва и колко трудно може да се управлява без тях. Станахме свидетели на поредица от убийства. Чистенето ще продължи, докато остане само Борисов“, каза още Калин Тодоров.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 30 гласа.

Свързани новини