Отидете към основна версия

2 993 28

Иван Таков пред ФАКТИ: Цялата ни тревога сега идва от раздробеното ляво в момента (ВИДЕО)

  • иван-
  • таков-
  • бсп-
  • столична община-
  • герб-
  • бюджет-
  • витоша

Аз с БСП не воювам, защото това е моята партия, казва гостът

Снимка: Факти.бг

Аз с БСП не воювам, защото това е моята партия. Няма как да воювам с БСП, със собствената си партия. Просто имаше определени интереси, които като позиция на градската организация по време на местните избори не се понравиха определени хора и заради това така се случиха нещата. Но това в момента не е драма, защото предстоят избори „2 в 1“. Цялата ни тревога сега идва от раздробеното ляво в момента. И това е нещо, което става веднага след местните избори. Вижте, ние направихме в София и показахме, че моделът на обединение на всички леви партии може да се случи в столицата. А това означава, че може да се случи и на национално ниво. За голямо съжаление не се случи в лявото пространство. В него днес има прекалено много малки представители за гласовете, които са в него. И за мен това е проблем, защото се очертава, че отново лявото няма да е добре представено в следващия парламент, а това не е добре за държавата. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Иван Таков, бивш председател Софийската организация на БСП.

„Това, което направихме в Столична община с избора на председател на общинския съвет, е компромис, но не е „сглобка“. После не подкрепихме бюджета, който беше гласуван и подкрепен от ГЕРБ. Това бе реално бюджет на ГЕРБ, но леко трансформиран, въпреки заявките на новите управляващи. В момента Столична община продължава да прави грешките, които са правени през годините. Прекалено бавно се случват нещата и по инвестиционната програма, която е 620 милиона. Трябва да видим каква ще е реализация на програмата на полугодието, какво ще се отчете. Чакаме данните. През тези шест месеца имаме изключително ниско ниво на изпълнение, защото в града не се случва нищо, а се правят доста глупости – като промяната на движението в центъра на София, спрените лифтове на Витоша“, добави гостът.

„НАС не ни е страх от работата, защото има много неща, които да се свършат в транспорта и здравеопазването. През цялата кампания говорихме как можем да направим София един друг, различен град. Вижте, Столична община е много голяма работодател сферата на здравеопазването и градския транспорт, така че има какво да се прави за работещите софиянци, но в момента проблемите се трупат, а решения не се търсят“, сподели още Таков.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

Свързани новини