Last news in Fakti

4 Юни, 2024 15:23 2 302 28

Иван Таков пред ФАКТИ: Цялата ни тревога сега идва от раздробеното ляво в момента (ВИДЕО)

  • иван-
  • таков-
  • бсп-
  • столична община-
  • герб-
  • бюджет-
  • витоша

Аз с БСП не воювам, защото това е моята партия, казва гостът

Иван Таков пред ФАКТИ: Цялата ни тревога сега идва от раздробеното ляво в момента (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Аз с БСП не воювам, защото това е моята партия. Няма как да воювам с БСП, със собствената си партия. Просто имаше определени интереси, които като позиция на градската организация по време на местните избори не се понравиха определени хора и заради това така се случиха нещата. Но това в момента не е драма, защото предстоят избори „2 в 1“. Цялата ни тревога сега идва от раздробеното ляво в момента. И това е нещо, което става веднага след местните избори. Вижте, ние направихме в София и показахме, че моделът на обединение на всички леви партии може да се случи в столицата. А това означава, че може да се случи и на национално ниво. За голямо съжаление не се случи в лявото пространство. В него днес има прекалено много малки представители за гласовете, които са в него. И за мен това е проблем, защото се очертава, че отново лявото няма да е добре представено в следващия парламент, а това не е добре за държавата. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Иван Таков, бивш председател Софийската организация на БСП.

„Това, което направихме в Столична община с избора на председател на общинския съвет, е компромис, но не е „сглобка“. После не подкрепихме бюджета, който беше гласуван и подкрепен от ГЕРБ. Това бе реално бюджет на ГЕРБ, но леко трансформиран, въпреки заявките на новите управляващи. В момента Столична община продължава да прави грешките, които са правени през годините. Прекалено бавно се случват нещата и по инвестиционната програма, която е 620 милиона. Трябва да видим каква ще е реализация на програмата на полугодието, какво ще се отчете. Чакаме данните. През тези шест месеца имаме изключително ниско ниво на изпълнение, защото в града не се случва нищо, а се правят доста глупости – като промяната на движението в центъра на София, спрените лифтове на Витоша“, добави гостът.

„НАС не ни е страх от работата, защото има много неща, които да се свършат в транспорта и здравеопазването. През цялата кампания говорихме как можем да направим София един друг, различен град. Вижте, Столична община е много голяма работодател сферата на здравеопазването и градския транспорт, така че има какво да се прави за работещите софиянци, но в момента проблемите се трупат, а решения не се търсят“, сподели още Таков.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    10 2 Отговор
    Иде реч за Галя от Посолството де! Хахахаха
  • 2 БСП🌹

    10 14 Отговор
    Изгонете Нинова и електората ще се върне
  • 3 Раздробяваш

    15 7 Отговор
    собствената си партия а си се загрижил за раздробеното ляво. Всички в ляво сте деца на БСП.
  • 4 Не е раздробено

    12 1 Отговор
    Фиктивно е . Както и дясно , крайно дясно и т.н. - кухи понятия.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Русофил

    15 3 Отговор
    Цялата ви тревога сега идва от това, че не можете да крадете като управляващите.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Аз съм

    6 8 Отговор
    Такова, не се коси. Това са политически секти, разновидност на традиционната социална справедливост. И БСП беше секта, когато беше овладяна от милионери като Гергов и сие. Аз съм достатъчно богат и не съм привърженик на левите идеи. Някои да работим, а после да се разпределят благата според потребностите към всички. Социализмът в НРБ е нямал нищо общо с комунизма, който се случва сега в израелските кибуц.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Айде

    11 4 Отговор
    И този, така и не разбра, че няма ляво и дясно! Има демокрация и псевдо демокрация! Ние сме в псевдо демокрация от елементарен вид! Тя се поддържа от партийните върхушки в парламента! Баламосват българите, че нещо избират и крадат ли, крадат! От 35 години, все така! Но, вече са в задънена улица!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ЕДГАР КЕЙСИ

    9 3 Отговор
    СЪЩО И БАЙ ПЕКО ТАКО СЕ .................. ОБРЪЩА В ГРОБА ZА "РАZДРОБЕНОТО" ЛЯВО , НО .............. ЗА ТОВА Е ВИНОВЕН "ЮМРУКА" НА .............. МУНЧО БРАДАВИЦАТА .............. ФАКТ !
  • 13 инж. Ганчо Илков

    4 3 Отговор
    За какво "Ляво" става Въпрос?. Държавата е длъжна да Упражнява Контрол върху Социално Икономическите Отношения, като Максимално Ограничи "Сивата Икономика", Олигархията, Корупцията, със Спазване Върховенството на Закона. Чрез Ефективни Държавни Образователни Изисквания, да Повиши Правната и Функционална Грамотност на Поколението. Да стимулира Инициативноста и Предприемчивоста на Личноста, като Максимално отстрани Административните Ограничения. С повишаване Обществената Отговорност да Съдейства за Моралната Активност на Общественоста, чрез Промяна в Конституцията на Суверена. Суверен е Народа, а не Лидерите създали Парламентарно Мнозинство, т.е. чрез Референдум, Народа да Изразява Самоопределението си към Европейските и Световни Сдружения.
  • 14 бай село

    12 2 Отговор
    Много вожд малко индианци.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Червена бабичка

    4 7 Отговор
    Кой сега е истинското комуне ? За кой да гласувам ?
  • 17 Минаващ

    13 3 Отговор
    Таков е един от виновниците за раздробеното ляво.
  • 18 мара

    9 5 Отговор
    Иване, Иване, защо заменихте Паргов предателя, като и ти се хвана на хорото на Мая и Ваня, разбихте лявото , а сега се правите на изненадани!! Явно са Ви платили мутрите, за да продължат да грабят и народа да мизерства!!! Жалко всички неудачници се нахвърлиха на Нинова, която никога не е цитирала имена, не е обиждала, но явно с интелекта и разума превъзхожда противниците си и понася удари!! Обикновените партиини членове и безпартиини стоят зад нейните идеи и ще я подкрепят!!!

    Коментиран от #22

  • 19 Благой от СОФстрой

    10 2 Отговор
    Пеко Таков, Мако Даков, Янчо Таков и Ванчо Таков, БКП наследство!!!
  • 20 Рибар

    1 3 Отговор
    Зеленски също остава отворен за члена на.......
  • 21 Не мисля че проблема е

    7 1 Отговор
    Не мисля че проблема е Раздробеното Ляво! А Цялата Деструкция на политическите партии съсредоточени да отстояват единствено личните интереси на персоните които ги управляват и тези коиито стоят зад тях! Което очертава Деструктивната политика Вихреща се в България през последните 34 години!
  • 22 Ами хубаво но тя Нищо не Предлага!

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "мара":

    Ами хубаво но тя Нищо не Предлага! Или не е покозаба това в Дйствие! Възможности има много! Но Явно Желението липсва! Което показва че тя не познава тази Материя.
  • 23 анонимин

    7 1 Отговор
    Раздробеното ляво за пореден път не можа да преглътне егото си,и отново ще стои отстрани и ще гледа!!!
  • 24 Иван

    5 1 Отговор
    За сведение - твърде е непопулярна соц-идеята - хората си спомнят - "особеностите", трябва да има мисъл в агитацията - това е непохватно - "елате пиленца, при батко", а то всеки от БСП се "курдисва" за длъжност, аз разбирам партиец - но да има професия, доказан в нещо - не знам вече.

    Идеализъм ли - не е нужно да си наивен, но - да имаш реален план, как ще превъзпитаме хората - няма как, то християнството и Църквата са също силни, ако се обединят двете нива - духовно и материално и т.н.

    Хората не искат на този етап да са добри.

    Всеки иска да краде, да не работи, това е вродено в същността.
  • 25 Жалко

    5 2 Отговор
    Ако левите се обединят, стават втора политическа сила. Да, ама няма как всеки да бъде вожд. Затова има толкова "дроби".
  • 26 същата мафия

    10 0 Отговор
    А вие, от раздробеното ляво, какво направихте за народа през тези 34 години "демокрация"?
  • 27 безпартиен

    3 0 Отговор
    Власт се взима с оръжие и се задържа с писалката - дядо му с оръжие а внука с писалката!
  • 28 Сега

    6 1 Отговор
    Лявото си го погреба самата БСП. Колко кметове на БСП, депутати и пр. набързо забогатяха, направиха си слънчеви батерии, винарни, земеделци, свързаха се и с ГЕРБ, стоят си на сенка и си пълнят банковите сметки. Това отвати хората с левата идея. Какво очаквате да стане. БСП върви към 5 та политическа сила.