Отидете към основна версия

3 020 26

Александър Симов пред ФАКТИ:150 000 гласа за БСП е политически фалит (ВИДЕО)

  • алексадър-
  • симов-
  • бсп-
  • нинова-
  • лидер-
  • катастрофа

Нинова се задържа на власт толкова време, че накрая сама започна да нарушава правилата, които тя въведе, казва социалистът

Снимка: Факти.бг

150 000 гласа за БСП е политически фалит. И се надявам на Националния съвет да се вземе решение, да констатираме оставката на Корнелия Нинова и да се назначи председател – някой от нейните заместници, който да поеме партията до организирането на вътрешно-партийния избор за лидер. Да ръководи целия цикъл от процедури. Този вот е катастрофален. Даже катастрофален не е точно. Това е историческото дъно, което БСП удря - с 19 депутати и около 150 000 гласа. Имаме лабиринт от провали и политически проблеми. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ социалистът Александър Симов.

„Някак в последно време БСП имаше едно вечно вземане на двойствени позиции, едно мънкане по най-важните теми за обществото. И заради това смятам, че трябва да има много ясен разговор за лявото. Трябва много ясно да покажем, че тази оставка ще се приеме. Нинова се задържа на власт толкова време, че накрая сама започна да нарушава правилата, които тя въведе. Когато започнеш да противоречиш на себе си, това е знак, че трябва промяна“, добави гостът.

„Относно преговорите, които обяви Бойко Борисов, мога да ви кажа моята позиция по тази тема, тъй като няма официална позиция на БСП. Трябва БСП да излъчи екип и да се отзове на поканата, за да видим какво предлага първата партия в страната като програма. Но трябва да кажа, че това, което видях от Бойко Борисов, ме изпълва с тежки подозрения, защото той не предлага схема за експертно правителство. Аз не виждам по никакъв начин това, което той си представи като визия, да е кабинет, равно отдалечен от всички партии. Борисов директно каза, че ГЕРБ трябва да контролира и посочи конкретни министерства, които са му важни. Нека да чуем това ли продължава да бъде тяхната теза и ако е това е офертата, не смятам, че има успех за кабинет. Групата на БСП ще отидат - не, за да приемат или не приемат офертата, а да чуят възгледите на ГЕРБ за това каква формула си представят за властта. Най-важното за мен е каква програма ще предложат ГЕРБ. Ние малко сме увлечени от опаковката – експертно или програмно. Искаме да чуем конкретни неща и какви ще са приоритетите пред държавата“, сподели още гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.

Свързани новини