Отидете към основна версия

2 771 11

Проф. Ваня Добрева пред ФАКТИ: БСП е сложна партия (ВИДЕО)

  • ваня-
  • добрева-
  • бсп-
  • корнелия-
  • нинова-
  • калоян-
  • методиев

Корнелия Нинова не бе избрана от мнозинството членове на партията за председател, а бе избрана от една значително малка група, казва гостът

Снимка: Факти.бг

БСП е сложна партия. Недейте да мислите, че ще вземем сега да говорим за „Продължаваме промяната“ или ДСБ, но те са изключително близки до госпожа Нинова и господин Методиев. Заедно тръгнаха първо в управлението, а след това го забелязах и по време на местните избори. БСП подкрепи доста кметове на коалицията ПП-ДБ, така че българският обществен живот е сложен, а БСП е една сложна партия. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ проф. Ваня Добрева, преподавател в Института по библиотекознание.

„Олигарси в БСП? Кои са тези олигарси? Аз не съм убедена, че по този начин трябва да се коментира една партия. Членската маса на БСП е огледална картина на част от хората в България. Нали хората са свързани със свои идеали, със свои мечти, със свои планове за пътя на България. Това, че се плаши партийният член, че ще дойде всемирен потоп, за да може да се предложи нещо като единствена алтернатива… Мисля, че това е много плитък сценарий, това е една плитка лъжа, в която живеем в последните 5-6 години от последния избор на госпожа Нинова за председател“, каза още проф. Добрева.

„Нека си спомним нещо. Когато се проведе последният избор за председател на БСП, беше обявено, че 80 000 души - толкова е членската маса на БСП, ще гласуват. От тези 80 000 гласуваха около 50 000 - тоест около половината. А друга част от членовете отказаха да участва изобщо в избора. И от тези 50 000 една част гласуваха за Корнелия Нинова. Много по-малко от половината от членската маса на партията. Така Корнелия Нинова не бе избрана от мнозинството членове на партията, а е избрана от една значително малка група. Но не може само и я критикуваме, а трябва да сме обективни и да кажем, че Корнелия Нинова като парламентарист е изключително подготвен човек, борец, отстоява каузи. Аз споделям защитата ѝ Истанбулската конвенция, подкрепяла съм я в позицията за пакта за миграцията. Смятам, че трябваше още по-обосновано и по-настойчиво тя да говори за „Зелената сделка“, която смятам за пагубна. Не може всичко да бъде черно и не може всичко да бъде бяло, а трябва да се търсят нюанси, позитиви и да се посочват“, добавите още проф. Добрева.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.

Свързани новини