Отидете към основна версия

6 696 42

Иван Бакалов пред ФАКТИ: Делян Пеевски взе кредити от Цветан Василев, а после се опита да му вземе банката (ВИДЕО)

  • иван-
  • бакалов-
  • пеевски-
  • борисов-
  • доган-
  • дпс

Леко, леко с Борисов се сбогуваме, казва журналистът

Цветан Василев знае от първо лице колко пари е взел Пеевски от КТБ преди фалита, защото след фалита разни кредити не се върнаха. Той знае много добре. Цветан Василев направи Пеевски бизнесмен, след като го напълни с кредити, а по същия начин Ахмед Доган направи Пеевски политик, след като му се довери и го лансира. ДПС защитаваше Пеевски, след като САЩ и Великобритания го санкционираха за корупция. Тогава го защитаваха, а сега чуваме от ДПС-Доган как трябвало да се изследва ролята на Пеевски в КТБ. Ехо, къде бяхте по-рано, че сега изведнъж стана лош… Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ журналистът Иван Бакалов.

„Пеевски взе кредити от Цветан Василев, а после се опита да му вземе банката и бизнеса. Пеевски получи повече от подкрепа от Доган в ДПС, опита се да му вземе партията. Ще видим още какво ще стане. Ясно е, че Пеевски контролира телевизиите. БНТ спазва дистанция и предпочита да не засяга такива болезнени въпроси. Нова телевизия очевидно е под някакво влияние на Пеевски, а bTV се страхуват“, коментира Бакалов.

„Въпросът е, че последните години Борисов губих монопола си. Леко, леко с Борисов се сбогуваме. Шест избори минаха досега, Борисов не стана премиер. Не можа да направи правителство – видяхме Габровски, Габриел и т.н. Борисов ни докара политическата криза. Партията му е токсична. Борисов предложи кабинет с Калин Стоянов, а сега му иска оставката. Сигурно си е намерил по-подходящ“, каза още гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 53 гласа.

Свързани новини