Отидете към основна версия

12 Декември, 2014 17:42, обновена 12 Декември, 2014 17:42 1 446 0

Магарешки протест в бизнес района на Найроби

  • кения-
  • найроби-
  • магарета-
  • протест

Недоволството е срещу пълзящата несигурност в страната

Снимки Би Би Си

Стадо магарета бяха "изхвърлени" в централния бизнес район на Найроби, като явен знак на политически протест, съобщават местните медии, цитирани от Би Би Си.

На всяка от животните със спрей бе написана думата "тумечока" (tumechoka), която на суахили означава "дойде ни до гуша".

Един камион е забелязан да стоварва стадото в центъра на кенийската столица, а шофьорът заявил, че му е било платено да извърши "доставката".

Смята се, че протестът е срещу пълзящата несигурност в страната, като една от местните медии отбелязва, че лозунгът "тумечока" е използван в уличен протест срещу бруталното нападение на автобус в Северна Кения през ноември.

След като магаретата бяха разтоварени от камиона, се чуха викове на активисти "Ние сме уморени от това управление".

Сцената привлече голяма тълпа. "Полицията бъзраше в опитите си да контролира тълпата, която се събра на една от улиците, за да види необикновените протестиращи и да ги снима", разказва кореспондентът на Би Би Си в Найроби.

Четириногите в момента са обгрижвани от организация за защита на животните. "Взели сме магаретата при нас и арестувахме няколко души, които са заподозрени за участие в този акт", заяви полицай пред вестник "Стар".

Правителството на Кения е под натиск да предотврати по-нататъшно насилие след серия от смъртоносни атаки на ислямистите от Аш Шабаб в Кения.

Атака над автобус в северния район Мандера уби 28 души, след като въоръжени мъже от групировката нарочили пътниците за немюсюлмани. През септември 2013 г. екстремисти атакуваха търговски център в Найроби. По време на продължителната обсада бяха убити най-малко 67 души.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини