Отидете към основна версия

6 245 9

Животът на Марс унищожен от атомна бомба?

  • марс-
  • живот-
  • унищожен-
  • атомна бомба-
  • ядрено оръжие

В атмосферата на Земята концентрацията на ксенон-129 се повишава след 1945 г., когато започва ядрената надпревара

Нови доказателства за ядрени взривове на Марс  представи на провеждащата се в Хюстън  планетологична конференция физикът Джон  Бранденбург. Той коментира геофизически данни,  които според него могат да се обяснят с  взривяването на ядрено оръжие на Червената планета.

Бранденбург акцентира на концентрацията на торий и  радиоактивен калий в два диаметрално  противоположни района: Ацидалийско море и платото  Утопия. Освен това тънкият слой от радиоактивни  елементи на повърхността на планета показват  употребата на ядрено оръжие. При неговото  взривяване ударната вълна се е разпространила по  цялата планета и се сблъскала сама със себе си в  противоположни райони на Червената планета, където е измерена  повишена концентрация на радиоактивни елементи.

Изобилието на ксенон-129 в атмосферата на Марс е  още едно доказателство за използването на атомна  бомба. В атмосферата на Земята концентрацията на  ксенон-129 се повишава след 1945 г., когато  започва ядрената надпревара.

Отсъствието на големи кратери на повърхността на  Марс може да се обясни, че ядрените експлозии са  станали в атмосферата на планета и тяхната мощност  се равнявала няколко милиарда мегатона.

Все пак положението на взривовете може да се определи по следите от  тринитит- радиоактивно стекло, в който се превърнал пясъка на мястото на взрива на първата ядрена бомба в САЩ.
Джон Бранденбург посочва, че атомните бомби на Червената планета са били взривени в района на Ацидалийско море и платото Утопия.

Научната общност по принцип се отнася скептично  към идеите на Джон Бранденбург.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини