Last news in Fakti

19 Март, 2015 23:02 6 240 9

Животът на Марс унищожен от атомна бомба?

  • марс-
  • живот-
  • унищожен-
  • атомна бомба-
  • ядрено оръжие

В атмосферата на Земята концентрацията на ксенон-129 се повишава след 1945 г., когато започва ядрената надпревара

Нови доказателства за ядрени взривове на Марс  представи на провеждащата се в Хюстън  планетологична конференция физикът Джон  Бранденбург. Той коментира геофизически данни,  които според него могат да се обяснят с  взривяването на ядрено оръжие на Червената планета.

Бранденбург акцентира на концентрацията на торий и  радиоактивен калий в два диаметрално  противоположни района: Ацидалийско море и платото  Утопия. Освен това тънкият слой от радиоактивни  елементи на повърхността на планета показват  употребата на ядрено оръжие. При неговото  взривяване ударната вълна се е разпространила по  цялата планета и се сблъскала сама със себе си в  противоположни райони на Червената планета, където е измерена  повишена концентрация на радиоактивни елементи.

Изобилието на ксенон-129 в атмосферата на Марс е  още едно доказателство за използването на атомна  бомба. В атмосферата на Земята концентрацията на  ксенон-129 се повишава след 1945 г., когато  започва ядрената надпревара.

Отсъствието на големи кратери на повърхността на  Марс може да се обясни, че ядрените експлозии са  станали в атмосферата на планета и тяхната мощност  се равнявала няколко милиарда мегатона.

Все пак положението на взривовете може да се определи по следите от  тринитит- радиоактивно стекло, в който се превърнал пясъка на мястото на взрива на първата ядрена бомба в САЩ.
Джон Бранденбург посочва, че атомните бомби на Червената планета са били взривени в района на Ацидалийско море и платото Утопия.

Научната общност по принцип се отнася скептично  към идеите на Джон Бранденбург.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сами

    2 0 Отговор
    Ма той много добър тоз Пу.ин бйе, сигурно ридае нощно време в сълзи и радост представяйки си земята като червената планета

    Коментиран от #5

  • 2 01012З

    2 2 Отговор
    Сещам се само за една държава, която е ползвала ядрено оръжие в цялата човешка история и на Деси няма да и хареса...
  • 3 Румен Янев

    2 0 Отговор
    Да бе ..... то и слънцето така и от тогава свети
  • 4 Дошo

    1 0 Отговор
    Как няколко милиарда мегатона?До колкото знам прага на ядрения взрив е хиляда мегатона.
  • 5 ани

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сами":

    Ще я нарече Ново Русия или СССР за "радост "на нашите русофили !!
  • 6 глас народен

    0 1 Отговор
    Скоро земята ще стане марс ама много скоро

    ТО С ТАЯ ЛАКОМИЯ-ЕДНИ СЕ КЪПЯТ С ПАРИ А ДРУГИ ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ
  • 7 до дошо

    0 1 Отговор
    Кой е казал, че човечеството е взривяло атомна бомба, може да са други
  • 8 Гост

    1 0 Отговор
    Абе тия се чудят какви глупости да измислят, за да защитят заплатите си!
    Обаче трябва да вложат малко повече креативност и импровизация в лъжите си. Това може да мине пред малоумниците в САЩ, ама тук освен да се посмеем, друго няма да ни накарат тези палячовци нарекли се физици.
    Пази Боже от такива "учени"!
  • 9 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    До коментар №8
    Това е истината!....Под формата на образование има идиотчета,които също лапат от бюджета на държавата!......В България се оформят в сверата на познаване на времето!в друго немогат защото са глупави и няма да хване ред!...........