Отидете към основна версия

4 866 16

Русия прехвърля в Крим ескадрила от бомбардировачи Ту-22М3

  • русия-
  • крим-
  • ескадрила-
  • бомбардировач-
  • ту-22м3

Ту-22М3 е свръхзвуков бомбардировач. Той е разработен през 1974 г. Той може да поразява наземни цели с управляеми ракети и бомби, снабдени с ядрени бойни глави

Снимка: АП/БТА

Русия ще прехвърли в Крим ескадрила от стратегически бомбардировачи Ту-22М3, съобщава РБК.

Решението на руското министерство на отбраната е в отговор на намерението на САЩ да разположи системи от ПРО в Румъния.

В плановете на Кремъл влизат разширяването на ескадрилата от стратегически бомбардировачи Ту-22МЗ до полк.

Консултантът на командващия на Руските войски за специално предназначение (РВСН) Виктор Есин разкри пред Интерфакс, че комплексът от Противоракетна отбрана (ПРО) на САЩ, който в момента се изгражда западно от румънската столица Букурещ предстои да бъде включен в списъка от обекти, които подлежащи най-напред на унищожение в случай на американска агресия срещу Русия.

В Крим на базата на летището в Белбек беше сформирана 27 авационна дивизия, в която влизат ескадрили от изтребители, щурмоваци, разузнавателни, транспортни самолети и бомбардировачи. Наскоро там бяха разположени и военни хеликоптери, които преди седмица участваха във военни маневри.

Пред телевизия РБК Кирил Назаренко призна, че в момента се наблюдават опити да се възроди надпревара във въоръжаването между Русия и САЩ. Според учения няма да се стигне до въоръжен конфликт. Пентагонът по-скоро иска да изтощи икономически Русия, смята Кирил Назаренко.

Ту-22М3 е свръхзвуков бомбардировач. Той е разработен през 1974 г. Той може да поразява наземни цели с управляеми ракети и бомби, снабдени с ядрени бойни глави.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: