Отидете към основна версия

1 191 1

Жертвите след сблъсъците в Киев вече са три

  • киев-
  • жертвите-
  • сблъсъците

По-рано днес имаше сигнал за взривно устройство в сградата на Върховната Рада

Снимка: БТА/AP


Броят за загиналите след безредиците пред Върховната Рада  в Украйна вече достигна трима души, съобщи Интерфакс.

През вчерашния ден пред украинското Народно събрание избухнаха масови протести, след като на първо четене бяха приети промени в конституцията на страната, касаещи децентрализацията. На площада избухнаха сблъсъци между протестиращи и полиция, като бяха хвърлени и няколко димки. Последва взрив, причинен от бойна граната, който рани над 100 души.

Още в късните часове на вчерашния ден излязоха новини за първия загинал, който е  24-годишен боец от националната гвардия на Украйна Игор Дебрин.. След това вътрешният министър в страната Арсен Аваков съобщи за втора жертва от Националната гвардия – Дмитри Сластиков. Сега има данни за трети загинал, който е от Херсон и е роден през 1995 г. Той е починал, след като шрапнел е попаднал в неговия мозък.

Към момента в местни болници лежат 141 души, пострадали след сблъсъците. В ареста са задържани 18 души, които са заподозрени

По-рано днес „Украинская правда“ съобщи, че полицията в Киев е получила сигнал за заложено взривно устройство във Върховната Рада. Районът бе отцепен, но след полицейска проверка такова не бе открито. В момента се издирва човекът, който е подал сигнала.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: