Отидете към основна версия

14 302 24

Трябва да бомбардираме Марс с ядрено оръжие

  • марс-
  • бомбардираме-
  • ядрено оръжие

Така планетата ще може да бъде загрята

Известният предприемач Илон Мъск заяви, че ако хората искат някога да се установят на Марс, първо ще трябва да обстрелват планетата с ядрени ракети, съобщи Мирър.

Според основателят на  SpaceX евентуални подобни експлозии ще спомогнат за по-бързото загряване на планетата.  Според него е важно планетата да бъде загрята, за да може да има живот на нея. Мъск твърди, че има два начина това да се постигне.

Единият вариант е генерирането на парникови газове в марсианската атмосфера. Този метод обаче би отнел твърде много време. По-бързият вариант е взривяването на термоядрени бомби в областта на полюсите на планетата.

Средната температура на Марс е -62 градуса по Целзий, а в атмосферата има по-малко от 1% кислород. В същото време около 40%  то енергията, която се отделя при взрива на атомна бомба е топлина, което може да затопли планетата.

Според Мъск евентуалното заселване на Марс би гарантирало запазването на човешкия вид за в бъдеще. Той смята, че евентуален опит за пътуване до червената планета би могъл да се състои най-рано в средата на следващото десетилетие. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини