Отидете към основна версия

901 2

Трябва да намерим изход от ада на войната в Сирия

  • изход-
  • войната-
  • сирия

Това бе заявено от държавния секретар на САЩ Джон Кери, който днес ще пътува до Виена, за да участва в разговори за разрешаване на кризата в страната

Снимка: БТА/Xinhua

САЩ увеличава дипломатическите си усилия за слагане на край на „ада“ на гражданската война в Сирия, като това включва и увеличаване на подкрепата за сирийските бунтовници. Това бе заявено от американския държавен секретар Джон Кери, цитиран от Би Би Си.

Кери ще пътува до Виена за разговори с чуждестранни министри на външните работи за решаване на конфликта в Сирия. В разговорите ще се включат Русия, Иран, Турция и Саудитска Арабия. Русия и Иран подкрепят режима на президента Башар Асад, докато САЩ, Турция и Саудитска Арабия настояват за бъдеще на страната без Асад.

Участие в срещата вече потвърдиха външните министри на Великобритания, Франция, Германия, Египет и Ливан.

„Предизвикателството, пред което сме изправени в Сирия е своеобразно очертаване на път за изход от ада. Въпреки, че намирането на път за политическото развитие на Сирия няма да е лесно, това е най-обещаващата възможност, която видяхме“, заяви Кери на международна конференция за мир във Вашингтон.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини