Last news in Fakti

29 Октомври, 2015 10:46 896 2

Трябва да намерим изход от ада на войната в Сирия

  • изход-
  • войната-
  • сирия

Това бе заявено от държавния секретар на САЩ Джон Кери, който днес ще пътува до Виена, за да участва в разговори за разрешаване на кризата в страната

Трябва да намерим изход от ада на войната в Сирия - 1
Снимка: БТА/Xinhua

САЩ увеличава дипломатическите си усилия за слагане на край на „ада“ на гражданската война в Сирия, като това включва и увеличаване на подкрепата за сирийските бунтовници. Това бе заявено от американския държавен секретар Джон Кери, цитиран от Би Би Си.

Кери ще пътува до Виена за разговори с чуждестранни министри на външните работи за решаване на конфликта в Сирия. В разговорите ще се включат Русия, Иран, Турция и Саудитска Арабия. Русия и Иран подкрепят режима на президента Башар Асад, докато САЩ, Турция и Саудитска Арабия настояват за бъдеще на страната без Асад.

Участие в срещата вече потвърдиха външните министри на Великобритания, Франция, Германия, Египет и Ливан.

„Предизвикателството, пред което сме изправени в Сирия е своеобразно очертаване на път за изход от ада. Въпреки, че намирането на път за политическото развитие на Сирия няма да е лесно, това е най-обещаващата възможност, която видяхме“, заяви Кери на международна конференция за мир във Вашингтон.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 georgi

    0 0 Отговор
    Колко години търсят "изхода" не само в Сирия, правят ни на глупаци, търсят си петрола, пазара на оръжия и мн. други. Проста, измислена американска политика, само в тяхна полза. А наивници предатели в този район колкото искаш.
  • 2 не слушайте тоя лъжец

    0 0 Отговор
    Кой по.ра положението в Сирия ? Кой подкрепя т. н. "умерена опозиция" - Саудитска Арабия и САЩ. Сега нямало изход...
    А Сирия преди да я нагазят с безкрайната арабска и американска алчност е била силна икономика. Без нито един долар дълг към еврейските банки. Затова са и спретнали ДЕМОКРАДИЧНИЯТ СЦЕНАРИЙ за унищожение на държавата. Няма случайни неща!
    А тоя Кери сега се прави на луд... нямало изход...
    Изход има ама ти нямаш полза от него и крадците зад гърба ти също.