Отидете към основна версия

12 936 22

Как ще изглежда новият звяр на американските ВВС

  • ввс-
  • звяр-
  • новият

Бе разкрит модела на новия B-21

Властите в САЩ показаха как ще изглеждат новите стратегически бомбардировачи, които в бъдеще трябва да заменят B-52, B-1 и B-2 в американското въоръжение, съобщи „Defense News”.

Въпросът, за това как ще изглежда новият бомбардировач изникна през октомври 2015 г. Тогава бе обявено, че договорът за проекта е получен от компанията Northrop Grumman, като основните конкуренти от Boeing и Lockheed Martin не успяха да се преборят за поръчката.

Новият самолет ще трябва да извършва стратегически задачи далеч от местата на постоянно разгръщане. Знае се, че той ще бъде конструиран по технологията „Стелт“ и ще може да пренася ядрени бомби.

Смяташе се, че подробности около проекта ще бъдат обявени през следващата седмица, но това стана малко по-рано. Секретарят на американските ВВС Дебора Лий Джеймс показа проекта по време на симпозиум на Асоциацията на въздушните сили. Все още не е известно как ще се нарича новият самолет B-21. Имаше медийни предположения за названието като „Raven”, “Shadow” и „Liberator II“.

Все още не е създаден прототип на самолета, като показаното изображение се основава на първоначално разработен дизайн.

„B-21 е проектиран въз основа на набор от изисквания, които ни позволяват да се възползваме от съществуващи и доказани технологии“, заяви Джеймс.

Отбелязано беше и голямото сходство на новия бомбардировач с B-2 Spirit, който е най-скъпият самолет в историята на авиацията. Специалисти смятат, че B-21 ще е една значително подобрена версия.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини