28 Февруари, 2016 11:55 12 919 22

Как ще изглежда новият звяр на американските ВВС

  • ввс-
  • звяр-
  • новият

Бе разкрит модела на новия B-21

Властите в САЩ показаха как ще изглеждат новите стратегически бомбардировачи, които в бъдеще трябва да заменят B-52, B-1 и B-2 в американското въоръжение, съобщи „Defense News”.

Въпросът, за това как ще изглежда новият бомбардировач изникна през октомври 2015 г. Тогава бе обявено, че договорът за проекта е получен от компанията Northrop Grumman, като основните конкуренти от Boeing и Lockheed Martin не успяха да се преборят за поръчката.

Новият самолет ще трябва да извършва стратегически задачи далеч от местата на постоянно разгръщане. Знае се, че той ще бъде конструиран по технологията „Стелт“ и ще може да пренася ядрени бомби.

Смяташе се, че подробности около проекта ще бъдат обявени през следващата седмица, но това стана малко по-рано. Секретарят на американските ВВС Дебора Лий Джеймс показа проекта по време на симпозиум на Асоциацията на въздушните сили. Все още не е известно как ще се нарича новият самолет B-21. Имаше медийни предположения за названието като „Raven”, “Shadow” и „Liberator II“.

Все още не е създаден прототип на самолета, като показаното изображение се основава на първоначално разработен дизайн.

„B-21 е проектиран въз основа на набор от изисквания, които ни позволяват да се възползваме от съществуващи и доказани технологии“, заяви Джеймс.

Отбелязано беше и голямото сходство на новия бомбардировач с B-2 Spirit, който е най-скъпият самолет в историята на авиацията. Специалисти смятат, че B-21 ще е една значително подобрена версия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съни

    6 3 Отговор
    Реално нищо ново.Гледах обширен репортаж за самолета.Единствено само крилата са малко изменени от предишният самолет.А технологията"Стелт" е вече доста остаряла--това го доказаха сърбите,които го свалиха с ракети и радари от 70 те години...Така че това е поредното източване на бюджета от американските военни....--прах в очите ни...

    Коментиран от #4, #10

  • 2 некойси

    6 3 Отговор
    Новият 'звяр' трябва да избягва да лети около Иран :)
  • 3 ох ох ох

    3 5 Отговор
    Сега да треперя Рашъ и техните лизачи в Бг.
    Рашъните още го нямат това чудо в главата си, камо ли на чертеж.

    Коментиран от #5, #12

  • 4 ПРОСТ

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Съни":

    Ей, пък голям разбирач и философ го даваш.. Точно като лизач на всичко руско, щото е руско.
  • 5 Иван анчев

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "ох ох ох":

    Така ще треперят ,че ще раздадат на децата прашки да свалят скъпо и прескъпо струващите бараки на САЩ!!

    Коментиран от #7

  • 6 Христофор Карамфилов

    3 3 Отговор
    Това "чудо" го е имал още Хитлер в един единствен експериментален екземпляр.

    Коментиран от #8

  • 7 FR V

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Иван анчев":

    Какво предлагаш като алтернатива?!
    Кой стой по-високо в технологиите,науката и индустриалното производство от Щатите?!
  • 8 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Христофор Карамфилов":

    Ами, бъркаш съ :))))))))
    Това нещо са го имали още аборигените - бумеранга :))))

    Винаги ми е било смешно да чета некомпетентни коментари на псевдоразбирачи.
    Други пък не могат да направят разлика между технология и самолет, ама карай да върви!

    Коментиран от #16

  • 9 стоян георгиев

    2 5 Отговор
    я русофилчетата са познавали технологията на новия свръхсекретен все още американски самолет :))!!

    Коментиран от #13

  • 10 опсмопсус

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Съни":

    Сърбите свалиха 2 стелта, с най-старо въоръжение, Нева и Оса!
    При война сащ разчитат на отдалеченост от Русия!
    Но подводницие могат да потопят северна америка с един удар по Йеулоустоун и Сан Андреас.
    Тежко и горко на американския народ!Ония от федералния резерв ще се спасят и ще направят друга държава!

    Коментиран от #14

  • 11 Бай Коста

    3 2 Отговор
    На снимката виждам как едни чичовци гледат телевизор.
    По-долу виждам други чичовци да се дърлят кой какво вижда.
    Откакто НС затапи казаните, българите с глупости се занимават.
    Ай По-леко го давайте, за нероден Петко не се карайте.
    Такъв самолет още няма.
  • 12 wanted

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "ох ох ох":

    Те вече го бракуваха! Можеш да си го купиш от пунктовете за вторични суровини в Москва.
  • 13 Димитър Димитров

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Десислава Димитрова как е в Турция?Чувам добре ти плаща Лютви местан да ходиш из форумите да пишеш колко е велика Америка и Турция!Само че не става с лъжи накрая балоните се пукът рано или късно!

    Коментиран от #18, #19

  • 14 подведен

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "опсмопсус":

    не са свалили два стелта над сърбия,ами цели седем,ама ти не ги знаеш тези тайни работи,дечко или дедо/все тая за количеството акъл/. не знаеш как путин уволни генерала от авиацията степин за дето 15 години правил опити да прекопира парчетата от стелта в сърбия и изхарчил четири милиарда зелени гущера общо, но до никъде не стигнал. затова американците оставиха стелта на земята, вместо да го засипят с половинтонни бомби - да отворят работа на руснаците да копаят във вече морално-остарялото направление.

    Коментиран от #20

  • 15 путин

    0 5 Отговор
    шумадиците свалиха 1 стелт модел 1985 с ПВО ракета модел 1978 дето се вика НАБОРИ еле че загубиха и 32 ПВО Установки главното е рашан хибрида да реве Колко му е велика кочината
  • 16 Христофор Карамфилов

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Има един интересен документален филм.Казва се: - Тайните оръжия на Хитлер" и не не е руски.Филма показва какво са извадили от хангарите съюзническите войски 1945г. Можеш да си го потърсиш,спряха да го излъчват.Та" такъв самолет ,с такава форма "Летящо Крило" предназначен да ЗАБЛУЖДАВА РАДАРИТЕ НА ПРОТИВНИКА е намерен в Германия 1945г. Както и много други технологии изпреварили времето си,нереализирани в количества,или създадени твърде късно,за да окажат някакво значение,и да променят изхода на войната.
  • 17 батко ви

    0 1 Отговор
    има доста независими документални, научни филми който са излъчвани по един два пъти и после американците ги свалят от ефир защото показват неудобни за тях неща, отдавна се знае че сащ са използвали немски инженери и технологии, а после се бият в гърдите че било дело на великите янки и колко са напреднали. Преди много години гледах някакъв учен беше направил работещ двигател на вода, не се зарежда с водород а с вода, в двигателя следва разделяне на молекулите на Н2 и О като се усвоява само Н2 а кислорода се отделя във въздуха по-чиста от тая технология няма да направят. Само 2пъти мисля го излъчиха после нищо от никъде не се чу нито за учения нито за технологията, защото няма да печелят корпорациите които ще правят водородни колонки за техните водородни двигатели в бъдеще ако се развие достатъчно тяхната технология. Технологиите умишлено се забавят за да се източат достатъчно пари и да разполагат само определени хора с дадена технология, така винаги ще си една крачка напред и в бизнес план и във военен.
  • 18 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Димитър Димитров":

    искам да ми покажеш един мои пост в които пиша че турция е велика и т.н. ,но си прав с лъжи не става и затова съм тук такива като теб дето спамят и лъжат да ги корегирам.явно ми се получава като гледам озлобения ви ,но безпомощен спам.

    Коментиран от #22

  • 19 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Димитър Димитров":

    намерете поне една война дето руските самолети да са били по-читави от американските бе путинофилчета,после обясняваите.тва като почнете да пишете в статиите за новите мерцедеси дето били ,грозни,трошливи и некачествени :))!караите там жигулето сложете нарязани вестници в кенефа на двора и нека са гадни американските самолети и немските коли :)))))!
  • 20 Упсмопсос

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "подведен":

    Явно ти знаеш повече и от сърбите и от руснаците!
    7 самолета е доста и това е партенка!
    А за акъла, твоя го видяхме фантазьорче!

    Как ще засипят стелта с бомби бе, като не знаят къде е паднал поне няколко часа?
    Явно не си бил в казармата!Тоя самолет лети с над 1000км/ч!
  • 21 Гост

    2 2 Отговор
    Пич има един клип в тубата казва се - "Извинете не знаехме, че е невидим" там може да видиш как е свален стелт-а, а и други интересни неща като например как "най-великата армия в света" прави нальоти на стари микровълнови печки. Колкото до читавите самолети в края на втората световна съветски самолет сваля 2 американски Мустанг-а (последна дума на техниката за времето си) защото не знаел, че са съюзнически, в Корея автоматите на МиГ-15 карат американските пилоти да изпадат в ужас при среща с тях, Виетнам Миг-21 доминира в небето безусловно, което обуславя и победата на Виетнам, единствено пребазирането на МиГ-25 в Египет ги спасява от тотално унищожение през войната с Израел. Като пишете нещо се подкрепяйте с факти иначе само плюене по адрес на Русия е безсмислено защото в чисто исторически план са единствените помогнали ни за освобождение от турско робство
  • 22 mediator37

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    Пише се "коригирам", не "корЕгирам". Все пак, като ще ни корЕгираш...