Отидете към основна версия

1 683 3

Държавата, в която мигрантите се интегрират най-лесно

  • интеграция-
  • държава-
  • възможност-
  • норвегия

Норвежкият изследователски институт публикува доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), в който се посочва, че страната е изпреварила Дания и Швеция, както и някои други европейски държави по показателя за интеграция на мигрантите.

Причините за това, според анализатори, не се крият толкова в миграционната политиката, колкото в силния икономически възход и ръста в търсенето на работна ръка. Освен това, ако към Швеция през последните 10 години са се отправяли най-много мигранти, то към Норвегия са се насочвали предимно работещи чужденци, които по-лесно са се трудоустроявали.

Изготвяйки изследването, анализаторите са взели под внимание качеството на образование и условията на живот на имигрантите и младите хора с чужд произход. 37% от мигрантите имат висше образование. Това е скандинавската държава с най-висок процент по този показател и той непрекъснато нараства. Мигрантите в Норвегия печелят най-много в сравнение с останалите скандинавски държави, сочи още проучването на ОИСР.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини