Отидете към основна версия

1 023 0

Опасност от петролен разлив изправи на нокти Генуа

  • генуа-
  • италия-
  • суров петрол-
  • петролен разлив-
  • извънредно положение

Петролът идва от местна рафинерия, където в неделя се спука тръбопровод и големи количества суровината изтекоха в близката река

Пристанищните власти в италиански град Генуа обявиха извънредно положение заради опасността тонове суров петрол да се излеят в Средиземно море по бреговата линия на Ривиерата, съобщи изданието "Ди Локал".

Петролът идва от местна рафинерия, където в неделя се спука тръбопровод и големи количества суровината изтекоха в близката река.

Проливните дъждове през изминалата нощ обаче, породиха опасения, че речната бариера, издигната да задържи разлива, може да поддаде.

"Ситуацията се усложнява. Не знаем колко суров може да изтече в морето", заяви служител от гражданската защита пред репортери. "Пристанищните власти обявиха извънредно положение."

Кметът на Генуа Марко Дория заяви, че подготвеният вече план за ограничаване на разлива, е в процес на реализация и работата по изграждане на нови диги продължава.

"Предполага се, че в морето вече е изтекло известно количество петрол в първите часове след инцидента в рафинерията Iplom", каза той.

Местни медии съобщават, че са забелязани множество петролни петна в морето на запад от Генуа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: