Отидете към основна версия

2 247 0

Интернет изригна: Израел потопи Титаник

  • израел-
  • потопи-
  • титаник

В Израел осмиват негативното отношение на западните медии към страната

Властите в Израел са разгневени на редица водещи медийни източници, проявили „пристрастие“ при отразяването на стрелбата в Тел Авив, съобщи The Jerusalem Post.

В сряда двама стрелци убиха 4-ма души. Те откриха огън в кафене, намиращо се в един от централните търговски комплекси. Недоволството идва от това, че повечето медии са избегнали да определят случилото се като терористична атака, а са го представили като „инцидент със стрелба“.

Сега израелците започнаха кампания в социалните мрежи, в която осмиват, това което смятат за все по-негативно отношение към тяхната страна в световните медии.

Те са разпространили хаштага „Израел потопи Титаник“. Според тях това символизира отношението към страната като цяло.

Има разпространени иронични новини с логото на CNN, като: „Титаник потъна, атакуван от израелски айсберг“ и „Лоша прическа на Тръмп, заради израелски коафьор“.

Амир Моял, който даде началото на движението в Twitter коментира случилото се.

„Заглавията се пишат по такъв начин, че винаги ние изглеждаме виновни. Това не е първи подобен случай. При атаката над синагогата в Йерусаилм през 2015 г., новинарските агенции дори не направиха разлика между жертви и атентатори. Те включиха в преброяването на жертвите от атентата. Ние инвестираме милиони в публична дипломация и балансирана позиция. Не може да търпим редактори от CNN, BBC и RT да пишат заглавия за терористична атака срещу Израел, обръщайки ги срещу самата страна“, заяви Моял.

След появилата се война от критицизъм от CNN вече се извиниха за своите заглавия, поставящи под въпрос стрелбата в Тел Авив да е била терористичен акт. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини