Отидете към основна версия

5 Юли, 2016 17:11, обновена 5 Юли, 2016 17:11 2 021 2

Не откриха бомба на израелския самолет, ескортиран е и от български изтребители

  • не откриха-
  • бомба-
  • израелския-
  • самолет

След получена информация за съмнения за взривно устройство на борда на самолет, изпълняващ полет LY2 на израелските авиолинии, Министерството на отбраната на България предприе необходимите мерки.

Бяха задействани стандартните процедури за осигуряване на преминаването на самолета през въздушното пространство на Република България. Израелският самолет бе ескортиран от български изтребители.

На борда на приземилият се в Тел Авив самолет на авиокомпания EL AL не е намерено взривно устройство, съобщи агенция АП.

По време на полета е постъпило анонимно съобщение за възможно наличие на бомба на борда на самолета, но то се оказало лъжливо.

Самолетът, който летеше от Ню Йорк за Тел Авив, се приземи на летище Бен Гурион преди няколко часа. Освен български изтребители, Швейцария и Франция, а след това и Израел също са издигнали във въздуха изтребители, които съпроводиха самолета.


Анонимна заплаха за бомба към властите в Ню Йорк е довела до изпращането на швейцарски изтребители f-18, които да съпроводят самолета. Претърсена е била кухнята на самолета, но взривно устройство не е било открито. В крайна сметка машината се е приземила безопасно на летище Бен Гурион. Бомбената заплаха е била приета, докато машината е била над Франция.  На пътниците не им е било казано за заплахата, докато са във въздуха. Новината обаче обиколи Европа. Много семейства очакваха близките си директно на летището.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини