Отидете към основна версия

2 480 5

Кардинал плаши Европа с ”ислямско завладяване”

  • европа-
  • бежанци-
  • завладяване-
  • ислямисти

Кристоф Щьонборн е кандидат за следващ папа

Известен австрийски духовник плаши Стария континент с „ислямско завладяване”.  В реч по случай годишнина от битката за Виена кардинал Кристоф Щьонборн каза: „Ще има ли ислямско завладяване на Европа? Много мюсюлмани го желаят и повтарят: „Европа е към края си“.   

Кардиналът отправя молитви към Бог да се смили над Стария континент и неговите жители. Щьонборн предупреждава, че опасността "вече ясно личи не само икономически, но най-вече в човешките и религиозните въпроси“. 

Кардинал Кристоф Щьонборн е един от най-авторитетните представители на църквата в Австрия. Според Ватикана той е сред водещите претенденти за папския престол.

Бежанците са основна тема в австрийското общество. На 24 септември във Виена ще се състои заплануваната от канцлера Кристиан Керн среща на върха по въпросите на мигрантите. Събитието предвижда участие на германския канцлер  Ангела Меркел и правителствените ръководители на Словения, Хърватия, Сърбия, Албания, Унгария, България, Гърция, Румъния и Македония. 

Основната тема на разговорите ще бъде репатрирането на бежанци в трети държави. Ще се разглежда и въпросът за създаване на единна европейска мигрантска система. Ще бъдат обсъждани и концепции за опазване на Шенгенската граница и на границата на ЕС.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: