14 Септември, 2016 10:18 2 457 5

Кардинал плаши Европа с ”ислямско завладяване”

  • европа-
  • бежанци-
  • завладяване-
  • ислямисти

Кристоф Щьонборн е кандидат за следващ папа

Кардинал плаши Европа с ”ислямско завладяване” - 1

Известен австрийски духовник плаши Стария континент с „ислямско завладяване”.  В реч по случай годишнина от битката за Виена кардинал Кристоф Щьонборн каза: „Ще има ли ислямско завладяване на Европа? Много мюсюлмани го желаят и повтарят: „Европа е към края си“.   

Кардиналът отправя молитви към Бог да се смили над Стария континент и неговите жители. Щьонборн предупреждава, че опасността "вече ясно личи не само икономически, но най-вече в човешките и религиозните въпроси“. 

Кардинал Кристоф Щьонборн е един от най-авторитетните представители на църквата в Австрия. Според Ватикана той е сред водещите претенденти за папския престол.

Бежанците са основна тема в австрийското общество. На 24 септември във Виена ще се състои заплануваната от канцлера Кристиан Керн среща на върха по въпросите на мигрантите. Събитието предвижда участие на германския канцлер  Ангела Меркел и правителствените ръководители на Словения, Хърватия, Сърбия, Албания, Унгария, България, Гърция, Румъния и Македония. 

Основната тема на разговорите ще бъде репатрирането на бежанци в трети държави. Ще се разглежда и въпросът за създаване на единна европейска мигрантска система. Ще бъдат обсъждани и концепции за опазване на Шенгенската граница и на границата на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    0 0 Отговор
    Не е лошо да се има доверие на кардинала! Той е от хората, които не са забравили историята! Интересен е и поводът по който е направил изказването! Кой знае защо то не е широко отразено в медиите!:)
  • 2 СТОП

    0 0 Отговор
    Защо да плаши!? Той казва самата истина, която вече започва да става факт! Австрийците и те като нас са го "яли" макар и в по - малка степен и кардинала им го напомня по случай 333 г. от тогава.
    Меркел и нейния паж Юнкер не са го яли и сега много искат да го опитат и правят всичко възможно да го сторят, а сметката дават на цяла Европа!
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Тои не плаши, а казва какво очаква Европа до броени години. Европа е изградена на християнски основи, ама сякаш това е забравено вече и кръстоносните походи не са се случили, а ватикана е просто туристически обект. Според мюсюлманите ние, християните заслужаваме кинжал, жените ни са само за плътски развратни нагони, инак са измет. Ние сме неверници и точка, ние трябва да слугуваме и да разбираме мюсюлманите, но те нямат никакви задължения, а само права. Досущ като циганите, само където циганите не са мобилизирани на база на вероизповедание.
  • 4 ХХМ

    1 0 Отговор
    Абе хора вие давате ли си сметка защо се случва всичко това и кой стои зад него. Америка няма за цел да има силна ЕВРОПА и стабилна европейска парична единица. Точно Америка е създателя на така наречената ислямска държава и тези хора нямат нищо общо с истинския ислям. Изповядващите исляма в истинския смисъл нямат нищо против християнството и обратно, казвам го защото съм запознат и с двете религии.

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ХХМ":

    Явно не си запознат достатъчно!!!!В коя религия се учи да убиваш християни /гяури/ !!! В Япония ислямът е забранен !!! ЗАЩО /??/
Новини по държави: