Отидете към основна версия

4 168 8

Смъртоносна експлозия в Турция (снимки)

  • експлозия-
  • турция-
  • взрив-
  • адана

Взривът е избухнал в правителствена сграда в град Адана

Снимки Туитър

Експлозия разтърси правителствена сграда в турския град Адана, отнемайки живота на най-малко 2-на души и ранявайки други 16, пише турското издание Daily sabah.

Според предварителните доклади на полицията, кола се е взривила на паркинга, причинявайки щети на околните превозни средства и сградата на местната управа, в която се намира офисът на губернатора на югоизточния турски град.

Екипи на спешна помощ и полицията са пристигнали на мястото на инцидента, където няколко автомобила, оставени на паркинга пред сградата, са били обхванати от пламъци.

Турският министър по европейските въпроси Омер Челик описа експлозията в Twitter като "отвратително нападение", но властите все още не са потвърдили, дали става дума за терористична атака или причината за взрива е друга.

Според местните медии, управителят на Адана Махмут Демирташ е заявил, че според него експлозията е била извършена от "жена атентатор".

Според турския министър на труда, нападението е било извършено от членове на Кюрдската работническа партия (ПКК).

Турция е обект на много терористични организации, включително ПКК, Ислямска държава и крайнолевият Революционен народен освободителен фронт.

ПКК, която през юли 2015 г. възобнови 30-годишния въоръжен поход срещу турската държава, е обявена за терористична организация от Турция, САЩ и ЕС. Откакто конфликтът бе възобновен ПКК е извършила редица терористични атаки, в които са загинали повече от 800 служители по сигурността и над 310 цивилни, включително жени и деца.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: