Отидете към основна версия

1 540 1

Кубинската армия почете паметта на Фидел Кастро (Снимки)

  • куба-
  • фидел кастро

Представители на кубинските въоръжени сили участваха в традиционния си парад

Снимки: БТА/АР

Кубинските въоръжени сили почетоха паметта на починалия през ноември бивш лидер Фидел Кастро на традиционния си парад, който се организира на всеки пет години за честване на годишнината от кубинската революция от 1959 г., предаде ТАСС.

"Куба няма да се откаже от никой от принципите си. Никой няма да ни накара да забравим историята си, нито символите на независимостта на народа ни", заяви председателката на Федерацията на университетските студенти Женифер Бейо - единственият оратор сред сред ръководителите на страната, събрали се на площада на Революцията в Хавана.

След военния парад преминаха хиляди души на организирано от президента Раул Кастро "Шествие на борещия се народ" в памет на лидера Фидел Кастро, който почина на 25 ноември на 90-годишна възраст.

Военният парад бе предвождан от реплика на яхтата "Гранма", с която братята Кастро, Ернесто "Че" Гевара и други революционери пристигнаха от Мексико в Куба, за да започнат революцията на 2 декември 1959 г. Яхтата бе заобиколена от ученици в пионерски униформи.
.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини