Отидете към основна версия

2 942 27

Българи на протест в Украйна. Искат оставката на Порошенко (ВИДЕО)

  • българи-
  • белгород-
  • украйна

Гняв след атаката над Василий Кащи

Снимка: YouTube

Около 300 бесарабски българки блокираха движението на автомобилите през градския съвет в Белгород-Днестровски, съобщи Uainfo.

Българите протестираха срещу посегателството на украински националисти над представителя на българската общност Василий Кащи, Те го заляха с боя и хвърлиха в контейнер. Протестът беше и срещу посегателството над български паметници.

Протестиращите опънаха плакат, с който искаха оставка на украинския президент Петро Порошенко.

Президентът на Асоциацията на българите в Украйна, народният депутат Антон Киссе, се обърна към Службата за сигурност на Украйна, органите на реда и губернатора на Одеска област с искането нападението срещу Кащи да се разследва: "Настояваме за извинение от така наречените "патриоти", както те се наричат". Към демонстрантите се обърна и самият Кащи. По думите му, след инцидента с националистите на него му се е наложило да се подлага на операция. Към момента депутатът е със силно нарушено зрение. "Те ни наричат сепаратисти. Защо? За това, че ние не си боядисваме оградите в жълто-синьо? За това, че ние отстояваме нашата позиция?", възмути се Кащи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: