Тема: Украйна

31 Май, 2017 14:20 2 923 27

Българи на протест в Украйна. Искат оставката на Порошенко (ВИДЕО)

  • българи-
  • белгород-
  • украйна

Гняв след атаката над Василий Кащи

Българи на протест в Украйна. Искат оставката на Порошенко (ВИДЕО) - 1
Снимка: YouTube

Около 300 бесарабски българки блокираха движението на автомобилите през градския съвет в Белгород-Днестровски, съобщи Uainfo.

Българите протестираха срещу посегателството на украински националисти над представителя на българската общност Василий Кащи, Те го заляха с боя и хвърлиха в контейнер. Протестът беше и срещу посегателството над български паметници.

Протестиращите опънаха плакат, с който искаха оставка на украинския президент Петро Порошенко.

Президентът на Асоциацията на българите в Украйна, народният депутат Антон Киссе, се обърна към Службата за сигурност на Украйна, органите на реда и губернатора на Одеска област с искането нападението срещу Кащи да се разследва: "Настояваме за извинение от така наречените "патриоти", както те се наричат". Към демонстрантите се обърна и самият Кащи. По думите му, след инцидента с националистите на него му се е наложило да се подлага на операция. Към момента депутатът е със силно нарушено зрение. "Те ни наричат сепаратисти. Защо? За това, че ние не си боядисваме оградите в жълто-синьо? За това, че ние отстояваме нашата позиция?", възмути се Кащи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САЩ И ЕС

    30 13 Отговор
    И ние подкрепяме тия фашисти Порошенко и компания...Ужас!
  • 2 TTT

    14 18 Отговор
    Българите в Украйна са в шок колко се извращава тази новина. Въпросният "пребит българин" се подиграва и ограбва българската общност от години :))) Пращам Ви цитати от форума на българската общност в Украйна, бих дала и линк, ама не мога тук:
    " Аз не подкрепвам методи на активисти, но тук няма проблеми свързани само с българи, тук корупция, и проруски политики които дигат та тема, да не знаят само кво ти правят, а патриоти украинци не им дават!
    В Украйна върви война и без Русия тя нямаше да бъди, аз знам че няма да ма разбирете, защото глеати и четати само руска версия за конфликт."
    "Кой организира нападението срещу бесарабските българи? Ние не сме проруски, защото СССР ни забраняваше да се определят като българи, а Украина дори ни даде да имаме български училища."
    "Няма нито дума вярна в тази така наречена "новина"... Става дума само за борба срещу корупция - въпросния господин се изказа против строежа на украинска църква.. да, възможно е методите да са спорни, но на хората вече им писва - тук въпросът е че малко са им платили... а това, че новината е представена от президента на въпросната Асоциация, е обяснено много просто - избори наближават, а президентът е депутат, на него му трябва повод за пиар акция и поредно парично вливане от България... Ето, сега събират "митинг" - по общежития плащат на студенти да стоят .... Политика, хора, за никакво притеснение не става дума"
    "Защо, мислиш, въпросният политик преди всички избори се вясва в Народното съ
  • 3 ТТТ

    15 11 Отговор
    и орязания ми цитат от по-горе: "Защо, мислиш, въпросният политик преди всички избори се вясва в Народното събрание и Преидентството (това са само сведения от официални посещения) със слъзливи истории за притеснение на българите в Украйна? На чаша кафе? Ти си бил тук не един път.... да си видял притеснение специално на българите?? Не, както и на всички останали от 133те народности, които живеят специално в Одеска област..."
  • 4 Да го кажем направо

    25 12 Отговор
    В Украйна в последно време се налага истински фашизъм-факт. Не само българите са репресирани-има новини за унгарските и румънските общности. Да не говорим за изгорените 3-ма българи в Одеса или убитите младежи пак българи които бяха отказали мобилизация....Най-лошото е,че "цивилизованият свят" си затваря очите и така насърчава фашистите в Украйна...
  • 5 Реално

    23 11 Отговор
    ФАШИСТИ-ИСТИНСКИ ФАШИСТИ СА ТИЯ В УКРАЙНА.
  • 6 Очо

    17 13 Отговор
    Украински боклуци.
  • 7 ТТТ

    14 20 Отговор
    Платените тролчена на кремъл се включиха с някакви репресирани българи, убити младежи.. някакви несъществуващи новини :D Целият нет обърнах, такова нещо няма...макар че не ви знам какво четете. Те русолята пишат и че в Украйна ядат деца пеленачета и бесят бременни жени по дърветата :))))) Оф тролчета, реално сте скучни и методите ви се изтъркаха. Единствените убити млади хора са на фронта, на Домбас. И главният убиец е ясен на цял свят. Айде, Давай до свидания!

    Коментиран от #12

  • 8 БАЙ КУРТИ

    15 12 Отговор
    Болима мига4а за тъпите украинци

    Коментиран от #9

  • 9 GOST

    15 11 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ КУРТИ":

    Пиши на БЪЛГАРСКИ, руско ишлиме
  • 10 Kcaniba

    13 14 Отговор
    Наши родни, козашки тролерасти бегом да защитат укрските нацисти и Парашата!!!
    Тези българи са агенти на Кримъл!!
    Всички при това - има/нама половин милион!!!

    Коментиран от #11

  • 11 НаБабаТИ

    14 16 Отговор

    До коментар #10 от "Kcaniba":

    Ти пак се изказа неподготвен. То в целия сайт по-платено и продажно същество от теб няма, с всичките ти юзър-имена, които ползваш. Наг.зил си се на Путьо и си горд с това. Някакъв смешен руски пропагандист си и нищо повече, и съдейки по това как пишеш в повечето от случаите, или си много неграмотен, или си ушанка.
  • 12 ЛИЦЕМЕРИЕТО Е ТОТАЛНО

    19 11 Отговор

    До коментар #7 от "ТТТ":

    Трол-я виж снимките на бременната жена която беше удушена в Одеса по време на събитията там---или подло и долно си мълчиш за това...изгорени и убити хора-а ти пишеш че е лъжа....лицемерието на подлогите на НПО-тата е тотално. Даже в Е.П. поставиха въпроса за това чудовищно деяние на украинците. Не се учудвам че сте най-мразената част от нашето общество....

    Коментиран от #13

  • 13 Гост

    11 15 Отговор

    До коментар #12 от "ЛИЦЕМЕРИЕТО Е ТОТАЛНО":

    Тоа па виж и ми намери едно доказателство че е имало убита бременна жена и го сложи тук като линк. Ушанките се скъсахА да го постат тва и нито едно доказателство.Кво говориш за ЕП ай дай един линк,едно док-во че в ЕП се е говорило за убита бременна жена?Ше дадеш ама няма :D Щото в руските СМИ има много "новини" от тоя род.Заради такива новини в цяла Европа забраниха на руски "журналисти" да работят и предават техни "новини".Те бяха написали и че в Германия е изнасилено руско момиченце от някъв бежанец и накрая като стигна до прокоратура се оказа че нанайци е изнасилена, и въобще нанайци има руско момиченце на което да му се случи квото и да е близко до изнасилване. Ай чиба руски марионетки от страната ми с вашите фалшиви простотии.Да не съм чул нищо от вас като новина докато не дадете официалните източници а не някви жълти кацапски сми-та :D

    Коментиран от #18

  • 14 ГОСТ

    13 17 Отговор
    Хора, оставете ги руските тролове да си лаят. Те нещо бяха затихнали покрай изказването на Путьо за нашата азбука и сега като лешояди на мърша се чудят какво да измислят и напишат. Игнорирайте ги, вижте ги, че пак почнаха с плюсовете/минусите.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 TTT

    9 14 Отговор
    Глупако глупав.. един прост комунист наскоро каза, уж на шега, как бил закъснял, защото измъчвал "нечии дядовци", заедно с ДС.. Ти си толкова умен, колкото и онова червено същество.
  • 18 гледай бе

    12 7 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Ето ти бе;;;;; даже е снимано от украински журналисти„„„„„„https://youtu.be/vxDBaoaul3c„„„„„„„„„„„„ето ти още=та да ти харесат фашистите===https://youtu.be/_aI-uTCStoU

    Коментиран от #19

  • 19 Dedovia

    7 9 Отговор

    До коментар #18 от "гледай бе":

    Кво да гледаме ве сложил някво видео и снимка на няква умряла жена и било голямото доказателство.Че аз мога да сложа твоя снимка и на умряло дете и да кажа ето го убиеца
  • 20 ТТТ

    9 14 Отговор
    В Одеса 2014 година имаше много жертви. И от едната, и от другата страна. И в крайна сметка, всички заедно станаха жертви на малкия човек с ботокса.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Sergiy

    7 16 Отговор

    До коментар #15 от "АНОНИМЕН":

    какво трябвяше или не трябваше да направи джугашвили, това вече не те касае, защото ти трол и 0,00000....1% нямаш на представа за какво пишиш, това е вече подстрекателство към насилие и какво правят ил не правят модератори, въпрос.

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Д'мин

    14 9 Отговор

    До коментар #22 от "Sergiy":

    Тичкай в Луганск или Донецк да се обясняваш! Ама не ти стиска, смели сме зад клавиатурата, иначе-пъпчив рахит с цайсите на Хари Потър.

    Коментиран от #25

  • 25 Sergiy

    5 15 Отговор

    До коментар #24 от "Д'мин":

    аз вече предлагах ;)) ама тролчета се отказват, дали ще е в Луганск или Донецк, не гарантирам, ама много близо до тези градове, гарантирам ;)), еее тролче, вие московити, нямате ли друга работа, освен да се месете в живота на другите страни.
  • 26 АНОНИМЕН

    17 4 Отговор
    НЕОСПОРИМ ФАКТ Е ОБАЧЕ ,ЧЕ УКРАИНЦИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА ПОРАДИ ПРИЧИНИТЕ КОИТО ИЗТЪКНАХ В КОМЕНТАРИТЕ СИ.....НИТО СА В ЕС..НИТО САЩ ГИ ИСКАТ ЗАЩОТО СА ТОЧНО ТАКИВА КАКВИТО ГИ ОПИСАХ И ТОВА НЕ Е САМО МОЕ МНЕНИЕ.....
    Е..ЗА КАКЪВ ДЯВОЛ ИМ БЕШЕ МАЙДАНА..? ИЗБИХА СУМАТИ НАРОД И СЕ ИЗБИХА ПОМЕЖДУ СИ.....НЕКА....ХАК ИМ Е.......
    ПЪК ВИЕ СИ ОСТАНЕТЕ СЪС ЗДРАВЕ......

    АЗ ЩЕ ПРОДЪЛЖА ДА ПИША ЗАЩОТО ТОВА Е ГЛАСЪТ НА ИСТИНАТА.......

    Коментиран от #27

  • 27 Българин

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "АНОНИМЕН":

    Ти много ги мислиш украинците. Хората и без теб ще се разберат какво да правят и как да живеят. Ама гледам си руска ушанка и вместо да гледаш ситуацията в България и да внесеш някакъв принос в страната ни, ти седиш и се чудиш каква пакост да направиш, и каква глупост да напишеш. Такива като теб са загубено семе, така че хич не се въобразявай и да ми пишеш , че си българин, защото не си.
Новини по държави: