Отидете към основна версия

3 139 8

Възможен ли е секс в космоса

  • космос-
  • репродуктивност-
  • секс
Снимка: Shutterstock

Ако човечеството се отнася сериозно към колонизирането на Марс, то трябва да реши още един много сериозен въпрос, а именно: размножаването. „Към момента не знаем достатъчно за това как функционира човешката репродуктивност извън планетата Земя. Ако желаем пълноценно да усвоим космическото пространство и не просто да летим в космоса, а и да живеем, това се оказва ключов проблем”, казва доц. Крис Ленхард от Университета „Джордж Вашинтгон”.

Наскоро японски учени информираха за отлични репродуктивни качества на мишата сперма. В следствие на експеримент са се родили напълно здрави мишки. Резултатите от изследването показват, че дори относително високи равнища на радиация, които се наблюдават в космоса, не създават непреодолими препятствия за размножаване. Трябва обаче да се отчете фактът, че спермата е била върната на Земята за създаването на ембрион.

„Как ще се заражда и развива ембрион далеч от Земята, в условията на микрогравитация в открития космос или на Марс все още остава загадка”, казва Ленхард. В научните среди се прокрадва предположение, че хората родени на Марс ще се различават значително от тези родени на Земята. И всичко това може да се окаже повратен етап от историята на човечеството.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини