Отидете към основна версия

3 290 19

Хайл Хитлер на концерт в Германия (ВИДЕО)

  • хайл хитлер-
  • концерт-
  • германия-
  • нацисти-
  • неонацисти

Полицията в Тюрингия издирва хитлеристи

Снимка: Туитър

Десетки неонацисти скандираха „Хайл“ с високо вдигната дясна ръка на крайнодесен концерт в Темар (Тюрингия), съобщава в. „Билд“. Грозната сцена е заснета от видео камери, но това не притеснява младите нацисти. Полицията в Тюрингия е разпространила кадрите от събитието в социалните мрежи и издирва неонацистите.

В събота 6000 крайнодесни активисти пристигнали в малкото градче Темар, за да присъстват на най-големия крайнодесен рок концерт. Местните жители са били принудени да изтърпят фестивала на неонацистите. На мястото на събитието са били изпратени водни оръдия и 1000 полицаи.

Непросредствено след пристигането на крайнодесните се появили и грозните сцени. Те започнали да маршируват и отвъд загражденията на концерта, носейки тениски с хитлеристки слогани и скандирайки „Хайл Хитлер“. Полицията е разширила периметъра на фестивала на неонацистите, като по този начин е целяла да избегне евентуална ескалация на напрежението.

В последствие местната полиция е обявила, че издирва част от участниците във фестивала.Причината за това е появило се в Туитър видео, на което ясно се вижда как пред сцената пияни неонацисти отправят забранения хитлеристки поздрав в ритъма на музиката.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: