Отидете към основна версия

8 015 18

Българин - суперхакер отново избяга от филипински затвор

  • константин кавръков-
  • хакер-
  • филипини

Константин Кавръков беше задържан от местната полиция на 2-ри август

Снимка: Facebook

Българинът Константин Симеонов Кавръков, известен още като „краля на хакерите“ е избягъл от затвор във Филипините, съобщи Philippines lifestyle news.

Сънароднилът ни беше задържан на 2 август в град Замбоанга, но само дни по-късно е изчезнал. По данни на изданието той е избягал още на 5-и август и отново е обявен за издирване.

Това е второто успешно измъкване от филипински затвор на хакера. През 2015 г. при задържането му в град Кесон, той отново се измъква незабелязан от служителите на реда.

Според властите в Манила през 2011г. той е откраднал хиляди долари от банкова сметка, принадлежаща на основателя на "Майкрософт" Бил Гейтс.

Заради пропуски в сигурността на банковата система на Филипините Кавръков и групата му са избрали да действат главно в страната

По данни на различни правоохранителни служби Кавръков е член на "Българската суперхакерска група" от 2004 г. Тази те са извършвали подобни измами в САЩ и Европа, а и са замесени в редица случаи на киберпрестъпления, твърдят чуждестранните медии.

Кавръков е наречен "краля на хакерите" от международната правоохранителна общност заради уменията му да краде хиляди чрез клонирани банкови карти. При задържането му през 2011 г. властите са открили у него почти $100 000 .

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини