Отидете към основна версия

1 692 5

Белгийски политик се самоуби заради карикатура

  • белгия-
  • политик-
  • карикатура-
  • самоубийство-
  • жена-
  • дилан вандерсникт

Трагичен случай в Белгия

Белгийски политик сложи край на живота си, след като предизвика скандал с расистка карикатура със снимка на реална жена, пишат белгийските медии.

24-годишният Дилан Вандерсникт, бивш зам.-председател на младежката организация на партията Нов фламандски алианс, беше намерен мъртъв. Младият мъж е бил част от партийната организация в продължение на осем години.

Първоначалната информация на полицията показва, че става въпрос за самоубийство. През май Вандерсникт поместил във Фейсбук карикатура, на която арабски шейх е в сексуална поза с русокосо момиче, чието лице е взето от реална снимка. Карикатурата съдържа надписа „Бежанци, добре дошли. Културното обогатяване е сигурно".

Жалба срещу карикатурата подала студентка от Белгийската работническа партия, която разпознала собственото си лице на колажа. Тя обяснила, че действията срещу нея са предизвикани от участието й в протест срещу политиката на държавния секретар по убежището и миграцията Тео Франкен (НФА).

Студентката се е жалвала в полицията, ръководството на университета и кварталния специалист срещу радикализацията. От НФА се разграничили от Вандерсникт, а той съобщил, че се е извинил. В следващите месеци напуснал поста си в НФА и се е присъединил към малко известно фламандско националистическо движение.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: