Отидете към основна версия

4 462 8

Инфаркт с трафика в Белгия заради снега

  • белгия-
  • брюксел-
  • сняг-
  • задръстване

Истински „трафик инфаркт“ изстрада Белгия. При нормални обстоятелства, когато снегът е очакван, подготовката на пътищата започва през нощта, за да може движението да е спокойно сутринта. Специализирани машини разпръскват сол по всички пътни артерии на Белгия. Така беше до вчера. Прогнозата за времето предсказа дъжд в ранния понеделник. Пресметнато беше, че разпръскване на сол би било напълно безполезно. Дъждът би я разтопил и отмил. Действително, стандартните сутрешни задръствания започнаха в дъжд. Снегът изненадващо започна много силно да вали в кулминацията на „час пик“. Тъй като всички пътища на Белгия вече бяха задръстени от автомобили, снегопочистващите машини останаха блокирани и не можеха да си свършат работата.

Резултатът беше чудовищно задръстване от почти 1300 километра общо за цяла Белгия. Това е абсолютен рекорд. (Страната се кръстосва надлъж и нашир само с по 200 километра във всяка посока). Разстояние от 20 километра се вземаше за над четири часа. Въпреки затрудненията, до обяд снегопориващите машини наръсиха повече от 1000 тона сол по пътищата, но... просто беше много късно, за да се спаси работният ден.

Автомобили и камиони буксуваха или се приплъзваха опасно на изходите на тунелите. В резултат на това правителството затвори всички тунели, с което придвижването в Брюксел стана истински проблем.

По летищата не беше по-различно. От общо планирани 300 полета, половината бяха анулирани. От летището в Брюксел излитаха само самолети по междуконтиненталните полети.

Единственият транспорт, незасегнат от вчерашния сняг, беше метрото. Влаковете също се движеха по разписание, с някои изключения от разминавания с по 5 минути, което за белгийското жп е проблем.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини