Отидете към основна версия

4 473 14

Облаците над Меркел се сгъстяват

  • ангела меркел-
  • германия-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • хорст зеехофер

Планът за бежанците на канцлера не трябва да бъде за сметка на германския данъкоплатец, заявиха от ХСС

Планът на канцлера Ангела Меркел да включи други държави от ЕС за приемане на мигранти, за да могат германските граници да останат отворени, не трябва да бъде за сметка на германския данъкоплатец.

Това заяви Маркус Фербер, водещ представител на партията съюзник на Меркел - Християнсоциалния съюз, предаде DРА.

"Страхуваме се да не би Ангела Меркел да започне да ходи из Европа с чековата книжка", каза в интервю за медийната група РНД Фербер, който е европейски депутат от Германия. "За решаване на бежанския въпрос са й нужни Гърция и Италия".

Меркел прие края на юни като краен срок - даден й от нейния министър на вътрешните работи и лидер на ХСС Хорст Зеехофер - да намери решение в сътрудничество с други държави от ЕС за справяне с незаконната миграция.

Зеехофер заплашва, ако тя се провали, да затвори границите на Германия за някои групи мигранти.
Меркел се стреми към двустранни споразумения, според които други държави членки на ЕС да приемат обратно въз основа на Дъблинския регламент мигранти, искащи да влязат в ъв Федералната република.

На пресконфернеция по-рано през седмицата Меркел заяви, че ако склонят да приемат обратно мигранти, ще предложи на държавите помощ чрез споразумения, подобни на това на Турция с ЕС за бежанците.

В неделя в Брюксел се събират правителствата на Германия, Австрия, Италия, Франция и други членки на ЕС, на извънредна среща по въпроса за реформиране на правилата на съюза за предоставяне на убежище.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: