Last news in Fakti

21 Юни, 2018 12:40 4 402 14

Облаците над Меркел се сгъстяват

  • ангела меркел-
  • германия-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • хорст зеехофер

Планът за бежанците на канцлера не трябва да бъде за сметка на германския данъкоплатец, заявиха от ХСС

Облаците над Меркел се сгъстяват - 1

Планът на канцлера Ангела Меркел да включи други държави от ЕС за приемане на мигранти, за да могат германските граници да останат отворени, не трябва да бъде за сметка на германския данъкоплатец.

Това заяви Маркус Фербер, водещ представител на партията съюзник на Меркел - Християнсоциалния съюз, предаде DРА.

"Страхуваме се да не би Ангела Меркел да започне да ходи из Европа с чековата книжка", каза в интервю за медийната група РНД Фербер, който е европейски депутат от Германия. "За решаване на бежанския въпрос са й нужни Гърция и Италия".

Меркел прие края на юни като краен срок - даден й от нейния министър на вътрешните работи и лидер на ХСС Хорст Зеехофер - да намери решение в сътрудничество с други държави от ЕС за справяне с незаконната миграция.

Облаците над Меркел се сгъстяват

Зеехофер заплашва, ако тя се провали, да затвори границите на Германия за някои групи мигранти.
Меркел се стреми към двустранни споразумения, според които други държави членки на ЕС да приемат обратно въз основа на Дъблинския регламент мигранти, искащи да влязат в ъв Федералната република.

На пресконфернеция по-рано през седмицата Меркел заяви, че ако склонят да приемат обратно мигранти, ще предложи на държавите помощ чрез споразумения, подобни на това на Турция с ЕС за бежанците.

Облаците над Меркел се сгъстяват

В неделя в Брюксел се събират правителствата на Германия, Австрия, Италия, Франция и други членки на ЕС, на извънредна среща по въпроса за реформиране на правилата на съюза за предоставяне на убежище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    71 0 Отговор
    Покани ги, да си ги държи. С чужда пита помен да не прави...

    Коментиран от #10

  • 2 Факт

    60 0 Отговор
    Много здраве на мутер, тя ги доведе сега да си ги гледа!
  • 3 Суйо

    46 0 Отговор
    Шах и Мат.
    Отговорът е опитът за био-тероризъм. Германия винаги е вървяла "ръка за ръка" с иновациите!
  • 4 SAAB

    55 4 Отговор
    Е сега ще ги приеме в обезлюдена България срещу сумичка за усвояване ....
    Добро е момчето , послушно и наведено !
    И без това е закъсал за гласоподаватели ...:)
  • 5 Иван

    30 1 Отговор
    Тя че е виновна виновна е . Но в случая става дума за нещо малко по-различно. Този иска за затвори границите си. Демек което е влязло в ЕС да не отива в Германия. За себе си е прав. Но тези които са влезли къде ще останат. Веднага Австрия и Унгария, ще напряват същото. Къде остава паплачта-в граничните държави. Така че бабата сега иска да се опита да намери някакъв отговор, но пак не да реши проблема от корен ами да търси как да замаже нещата временно. Ще плаща на Гърция и Италия. Това однавна трябваше да е така, а сега вече да се забрани просто приемането им като се промени този Дъблински регламент. Няма паспорт или виза, не влиза или стои в концлагер/демек място за концентрация на такива мигранти/, докато се докаже какъв е. Следващата стъпка е да правят лагери в Либия и в Сирия и да стоят там.
  • 6 ха ха ха

    38 1 Отговор
    Решението е само едно - всички обратно, откъдето са дошли, без сирийските бежанци! После пълно затваряне и охраняване на границите на ЕС - докато това не се случи, всичко ще си е по старому ;)

    Коментиран от #7

  • 7 ****

    33 1 Отговор

    До коментар #6 от "ха ха ха":

    Сирийците също не са бежанци,бежанци щяха да са ако са в съседна държава,а не минали 5-6 държави,който няма виза,веднага да си хваща пътя,ако трябва и насила да бъде изгонен.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гошо

    14 2 Отговор
    Баща и (Хитлер) се обръща в гроба
  • 10 Ads

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "куку руку ку":

    Ще ги прати къв Босна, Албания, Македония срещу 1 милиард и всички доволни. Като влязат (на куково лято) тия държави в ЕС, вече ще са граждани на Европа и пак обратно.
  • 11 Граф Монте Христо

    26 2 Отговор
    На тоя човек Меркел колко години са му нужни да осмисли с ограничения си мозък че резняците си искат Германия и нищо друго. Те са сто пъти по-добре от нас българите и 10 пъти по-добре от другите източноевропейски страни.2 пъти са по-добре от другите западноевропейски страни.Само от германците не са по-добре и искат само там и никъде другаде.Тъпня ли е Ангела или да?
  • 12 ЗайоБайо

    20 0 Отговор
    Да се сгъстяват по-бързо облаците, три дена бензин да я вали и накрая гръм да падне.
  • 13 Юрий

    3 0 Отговор
    Вече няма бежанци . Това беше първата година. Сега са имигранти.
    Само където станахме много маймуни на клона и той се чупи.
    В Германия сме 10 милиона имигрантите. Визирам всички.
    В италия франция испания и другите страни около 10%..
    Турците и арабите отказват да се интегрират. Това е факт.
    Само африканците успяват. Сега ще има чистка.
  • 14 Голям прос

    7 0 Отговор
    Светна им лампичката на тия германци. Турците поне им работят работата която не харесват. Пък тези новите мигранти не работят, само им правят чистокръвни арийци през празниците
Новини по държави: