Last news in Fakti

20 Юни, 2018 15:32 2 317 5

В Берлин: Меркел няма шанс за мигрантите

  • ангела меркел-
  • германия-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • хорст зеехофер

Повечето германци се съмняват, че канцлерът ще постигне европейско споразумение за имиграцията

В Берлин: Меркел няма шанс за мигрантите - 1
Снимки: БТА/АР

Три четвърти от германците не смятат, че канцлерът Ангела Меркел ще успее да осигури европейско решение на спора за имиграцията, тормозещ отношенията й с баварските коалиционни партньори в правителството. Това сочи изследване, цитирано от Reuters.

В понеделник баварската партия Християнсоциален съюз даде на Меркел две седмици да постигне споразумение с европейските съюзници. Това стана, след като коалиционното правителство в Германия беше на ръба да се разпадне заради скандала между Християндемократическия съюз на Меркел и сестринската партия от Бавария ХСС за имиграцията.

Според проучване за вестник Die Welt, обхванало 5038, 74,7 процента се отнасят скептично, а 18,1 процента смятат, че преговорите на канцлера ще се увенчаят с успех.

Лидерът на ХСС и министър на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер иска да връща мигрантите, които вече са регистрирани в други държави от ЕС. Меркел обаче е против всякакви едностранни действия, които биха могли да доведат до оттегляне от нейната политика на отворени врати от 2015 г. и да подкопаят личния й авторитет.

В Берлин: Меркел няма шанс за мигрантите

В интервю за германското радио регионалният министър на вътрешните работи на Бавария Йоахим Херман изрази оптимизъм, че канцлерът ще постигне двустранни споразумения с другите държави от ЕС за връщане на мигрантите.

Той обаче изтъкна изказването на Зеехофер, че ще бъдат направени приготовления, в случай че Меркел не постигне успех, за да може германската федерална полиция още от първата седмица на юли да връща мигранти, регистрирани другаде.

"Това е необходимо. Повече не може да си стоим и да гледаме, докато този бежански туризъм се случва из цяла Европа", каза Херман.

В Берлин: Меркел няма шанс за мигрантите

Той добави, че връщането от 1 юли на мигрантите, които вече са регистрирани в други държави от ЕС, ще бъде законно. "Такова е съществуващото законодателство", изтъкна Херман.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайпериста

    23 2 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 2 И какво

    29 1 Отговор
    Ще бъдат върнати в България 45000 манг...ла може и повече и какво ще направи Бойко тогава?! Издръжката на един такъв е 1500 лева на месец, а на един пенсионер пенсията е 250 лева като е работил 40 години за България!!! Ще ги връща там от където са дошли ли? Ще има бунт и разпадане на Съюза. И пак България ще е прецакана!
  • 3 Премиер

    9 4 Отговор
    Честито,таман ще запълнят недостига на работна ръка.Арабелите
  • 4 Българина

    18 1 Отговор
    Шах за простите гербери, знаем какво беше из страната и в центъра на софия, герб са национални предатели и трябва да ги изселим с маймуните и подчовеците където кажат само не тук иначе народния съд ги чака
  • 5 Мъка,мъка....

    6 0 Отговор
    След първи юли много тикви ще си правят ТИКВОКИРИ,времето на ,,миротвореца и специалиста" по Западните Балкани вече изтече.Сега ще ни яхнат втората смяна-Червените кмери и червените фесове...
Новини по държави: