Отидете към основна версия

1 508 11

За една нощ Израел удари 68 обекта на Хамас

  • израел-
  • хасам-
  • удари-
  • примирие

Военновъздушните сили и сухопътната армия на Израел в нощта срещу 21 юли е нанесла удари по 68 обекта на палестинското движение Хамас, съобщиха от пресцентъра на въоръжените сили на Израел. По 8 обекта ударите са се извършвали с танкове, а останалите 60 с помощта на авиацията. Израелските военни са атакували щаб на батальон на Хамас, а също така са нанесени значителни поражения на военния, логистичен и команден потенциал на движението.

Веднага след серията удари официалният представител на Хамас Фаузи Бахрум заяви, че организацията е готова да поднови преговорите за примирие с Израел относно Ивицата Газа.

По-късно стана ясно, че след полунощ режимът за спиране на огъня между Израел и Хамас, изглежда днес се спазва. При вчерашната ескалация на напрежението са загинали един израелски войник и четирима палестинци.

Към момента все още няма официално изявление нито от израелските, нито от палестински представители, че огънят е прекратен. Единственото, което отбелязва те, че последните часове цари „пълно спокойствие” в размирния регион.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини