21 Юли, 2018 12:11 1 489 11

За една нощ Израел удари 68 обекта на Хамас

  • израел-
  • хасам-
  • удари-
  • примирие

Военновъздушните сили и сухопътната армия на Израел в нощта срещу 21 юли е нанесла удари по 68 обекта на палестинското движение Хамас, съобщиха от пресцентъра на въоръжените сили на Израел. По 8 обекта ударите са се извършвали с танкове, а останалите 60 с помощта на авиацията. Израелските военни са атакували щаб на батальон на Хамас, а също така са нанесени значителни поражения на военния, логистичен и команден потенциал на движението.

Веднага след серията удари официалният представител на Хамас Фаузи Бахрум заяви, че организацията е готова да поднови преговорите за примирие с Израел относно Ивицата Газа.

По-късно стана ясно, че след полунощ режимът за спиране на огъня между Израел и Хамас, изглежда днес се спазва. При вчерашната ескалация на напрежението са загинали един израелски войник и четирима палестинци.

Към момента все още няма официално изявление нито от израелските, нито от палестински представители, че огънят е прекратен. Единственото, което отбелязва те, че последните часове цари „пълно спокойствие” в размирния регион.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плевен

    5 6 Отговор
    Стига бе! 68 удара и 4-ма убити? По-добре да ги бяха наплюли.

    Коментиран от #2

  • 2 Да да

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "плевен":

    Ако Израел реши може да избие стотици хиляди за седмица! После същите идиоти като теб ще пишат че Холокоста им е малко и как можело да избиват въоражени с прашки хора!

    Коментиран от #3

  • 3 плевен

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Да да":

    Ама и аз това казвам.Четирима са малко.
  • 4 Хасан

    7 6 Отговор
    Палестина е най големия концлагер ..цял народ е подложен на унищожение ..не могат работят,да си имат дом,да се женят,да родят ,да правят бизнес,търговия ... могат само да умрат

    Коментиран от #5, #11

  • 5 СссереМ

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Това са изконни библейски земи,християните и евреите имат историческото право да са там,ти гледай да не вземат и Констатинопол-не са решили не са го взели,че тогава.....

    Коментиран от #6

  • 6 ЗайоБайо

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "СссереМ":

    Те си живеят там, но Израел си е изкуствена държава, която не толерира арабите. А тая логика, че някога там е имало такава държава е простотия. Тогава дай да си върнем териториите от златния век!
  • 7 наблюдател

    5 5 Отговор
    Израел е преден пост на войната срещу арабския тероризъм. По добре мъртви араби в Газа, от колкото загинали от мюсюлмански атентати християни в Европа. Време е да разберем, че най добрия мюсюлманин е мъртвия мюсюлманин.

    Коментиран от #8

  • 8 ЗайоБайо

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "наблюдател":

    Това е много гаден начин на мислене, на всички е ясно кой финансира и пази Израел, кой подпали арабския свят и защо стана цялата тая каша.
  • 9 Едо

    2 2 Отговор
    За пореден път казвам-всичките ви разсъждения са по човешки пристрастни, защото са извън контекста на Библейското тълкувание на пророчествата. Ако знаехте за Християнската есхатология, бихте разбрали. Свидетели сме, как всеки детайл от Пророчествата се случва буквално пред очите ни. ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС Е СУВЕРЕНЪТ НА ВСЕЛЕНАТА И ТОЙ ВЪРШИ ВСИЧКО ПО СВОЯТА ВОЛЯ. ПРИКАНВАМ ВСИЧКИ ЧОВЕЦИ, СЪТВОРЕНИ ПО БОЖИЙ ОБРАЗ И ПОДОБИЕ, ДА ИЗСЛЕДВАТ ПИСАНИЯТА, ЗА ДА ДОЙДАТ ОСВЕЖИТЕЛНИ ВРЕМЕНА ЗА ВАС, ДОМОВЕТЕ ВИ, СЕМЕЙСТВАТА ВИ И РОДНИТЕ ВИ ЗЕМИ. ДАЙ, ГОСПОДИ! АМИН!
  • 10 От завода за сапун

    0 1 Отговор
    ЕВРЕИН И ЦИГАНИН РОДИНА НЯМАТ........ПЪРВИТЕ ИДВАТ НЯКЪДЕ ОТ ЕГИПЕТ А ВТОРИТЕ ОТ ИНДИЯ.
  • 11 Гадина

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Ето жена му на Хасана

    https://www.facebook.com/evelin.torok.739/videos/644094215942294/?t=10