Отидете към основна версия

3 315 19

Откриха най-голямото авиационно изложение (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • изложение-
  • авиация-
  • китай

По света

Снимки: XINHUA/БТА

В китайския град Джухай беше открито най-голямото авиационно изложение в света - China International Aviation & Aerospace Exhibition. То е известно още като Джухайското въздушно шоу и в периода 6-12 ноември ще бъдат представени рекорден брой самолети 150. Изложителите са 770 от над 40 държави.

Кулминацията ще е по време на закриването, когато се очаква да бъде представен най-новият модел стелт на Китай – J-20. Формация от няколко машини ще лети пред хиляди зрителите за безпрецедентно дълго време, както и ще извърши удари по наземни мишени. Той е замислен като самолет с голям обсег с възможност за проникване в среда с комплексна противовъздушна отбрана. Интересно е да се отбележи, че моделът е по-невидим за вражеските радари от руския стелт Су-57.

Друг интересен акцент от тазгодишното изложение е Type 003. Това е най-новият, изцяло китайско производство, ядрен самолетоносач. Към момента се планира от него да бъдат произведени 4 броя. Пускането им в експлоатация ще е в периода 2020-2030 гг.

Безспорно акцентът на Джухайското въздушно шоу са безпилотните машини. Най-много модели представя Китай. От тях се откроява CASIC Tian Ying. Той има стелт способности и е с иновативен дизайн. Плановете са той да се използва за разузнавателни операции, а не за нанасяне на удари по цели. Подобна ще е и задачата на другия свръхмодерен безпилотник – XY-280. Компактни, но с мощни мотори. Това е визията на повечето дронове. Могат да носят до 8 броя ракети „въздух-земя”.

Ракетният комплекс WS-600L привлича вниманието на специалистите с факта, че в голяма степен наподобява противовъздушния комплекс С-400. WS-600L ще бъде използван предимно за удари по наземни цели.

Редица компании, които работят в съпътстващата дейност по производството на военна техника, ще покажат най-новите си технологии. Сред тях се откроява поглъщащо радарните вълни стелт покритие на високотехнологичната компания Kuang-Chi Group.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания