Отидете към основна версия

2 090 5

Форум за религиозна свобода отваря врати през март в Тайван

  • тайван-
  • религиозна свобода-
  • форум-
  • индо-тихоокенаския форум-
  • демокрация

Република Китай ще бъде домакин на Индо-Тихоокенаския форум за религиозна свобода през март, съобщиха по-рано днес от Министерство на външните работи в Тайван.

Работейки в сътрудничество със САЩ, Тайван ще бъде домакин на форума, който има за цел да насърчи религиозната свобода, правата на човека и демокрацията в региона.

Идеята за провеждане на Индо-Тихоокеански форум за религиозна свобода е замислена за първи път през юли миналата година, когато тайваският представител в САЩ Стенли Као взе участие в обсъждане на предизвикателствата пред свободата на религията. По време на събитието, събрало лидери от цял свят, Као участва в разговори с няколко американски високопоставени служители и представители на различни религиозни групи и заяви, че Тайван ще приветства възможността да бъде домакин на подобна среща през първата половина на 2019 г.

Като незаменим партньор в Индо-Тихоокеанския регион, Тайван е готов да допринесе за религиозната свобода и демократичното развитие в региона, заявиха от Министерство на външните работи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини