Отидете към основна версия

1 313 13

Три ключови теми обсъждат Нетаняху и Тръмп

  • нетаняху-
  • тръмп-
  • среща-
  • сащ-
  • вашингтон

Посещението на израелския премиер е в разгара на предизборната кампания за Кнесет

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще се срещне във Вашингтон с президента на САЩ Доналд Тръмп. Три са основните теми, които ще бъдат обсъдени по време на разговора – Голанските възвишения, ситуацията в Сирия и по-нататъшния натиск върху Иран. „Ще разговарям с Тръмп за Голанските възвишения, за историческото му изявление, за Сирия, за продължаващия натиск върху Иран, за допълнителните санкции, които вече са наложени и ще бъдат наложени на Иран, за безпрецедентното равнище на сътрудничество между нас в сферите на сигурността и разузнаването", каза Нетаняху.

На 21 март американският президент написа в профила си в Twitter, че САЩ трябва да признаят цялостния суверенитет на Израел над Голанските възвишения. Нетаняху побърза да окачестви този демарш на американския лидер като „историческа стъпка”, припомня агенция ТАСС.

Визитата на Нетаняху в САЩ ще е в разгара на предизборна кампания в Израел. Изборите за Кнесет са насрочени за 9 април. За момента партията на премиера "Ликуд" е фаворит според социологическите изследвания.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини