Макар съпругата му първоначално да демонстрирала резервирано отношение към кубинската кухня, принц Чарлз останал до такава степен очарован от нея по време на историческото си посещение в страната, че пожелал да вземе за из път кюфтета от черен боб, предаде "Ройтерс".
В последния ден от визитата си британският престолонаследник и съпругата му се включиха в дегустация на местни храни, организирана от британското посолство в отговор на изразения преди пътуването скептицизъм относно кубинската кухня от страна на херцогинята на Корнуол.
В един от частните ресторанти, които посетиха в рамките на проявата, принц Чарлз и Камила смелиха захарна тръстика за сок и приготвиха коктейли мохито, съобщи БНР.
„Принцът си взе кюфтета от черен боб, за да похапне в самолета. Дадох му и рецептата, след като той заяви, че това е едно от нещата, доставили му най-голямо удоволствие по време на посещението му в Куба“, сподели собственичката на ресторанта Сахили Ромеро.