Отидете към основна версия

2 710 4

Тайванските машиностроители в ерата на индустрия 4.0

  • тайван-
  • машиностроене-
  • индустрия 4.0-
  • изложение-
  • смарт технологии-
  • облачни технологии

EMO Хановер, най-голямото световно изложение за металорежещи и металообработващи машини, стартира в едноименния град в Германия по-рано тази седмица. В изложението участие взеха общо 206 тайвански производители, което превърна тайванците освен в най-голямата група, участваща в събитието, различна от европейските представители, но и в третата по големина въобще.

Тайван от дълго време работи усилено в производството и усъвършенстването на цифрови програмно-управляеми машини (ЦПУ/CNC) и инструменталната им екипировка, като се утвърди и като един от най-големите производители на CNC центрове, работещи по петте оси (освен стандартните линейни X,Y и Z и по двете ротационни – А и B). През последните години тайванската индустрия полага огромни усилия да се развива в областта на индустрия 4.0 и да е лидер в иновативните смарт технологии. Тази година Република Китай представя на изложението както стандартни, така и множество тясно персонализирани машини, създавани по конкретни клиентски спецификации, производствени линии и цялостно оборудване за тях.

Регистрираните общо 206 тайвански производители заемат огромна площ от 21 052 квадратни метра – цяла една палата от изложението. Сред основните изложители са FFG, Victor Taichung, Tongtai, HIWIN, GOODWAY, LITZ, YCM, FEMCO, WELE, Hartford, DAHLIH, CHMER.

С идването на ерата на индустрия 4.0 тайванските машиностроители значително напреднаха в областта на смарт технологиите под ръководството на TAMI (Тайванска асоциация на машиностроителната индустрия), която и през 2019 г. усилено ще продължава да насърчава производството на облачни технологии.

Председателят на TAMI Ко Па-Хси посочи, че благодарение на успехите на редица тайвански компании в проучванията и иновациите, производството на машини в Тайван ще достигне до нетна стойност от 65 милиарда USD през следващите 10 години, което ще превърне страната в един от световните лидери в сектора.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини