Отидете към основна версия

5 100 35

Новата ракета на Rafael пробива танк от 2 км. ВИДЕО + СНИМКИ

  • rafael-
  • spike-
  • ракета-
  • танкове

Това е нова модификация от фамилията Spike

Снимка: Rafael

Израелският военен концерн Rafael проведе бойни тестове на последната модификация на противотанковите ракети за пехотата.

В понеделник беше публикувано видео на тренировъчна стрелба и успешното поражение на различни цели. Изстрелването на ракетата е станало на полигон в пустинята Негев.

Новият компактен ATGM (противотанкова ракетна система) на Spike SR тежи само 10 кг и е в състояние да удря вражески бронирани цели от разстояние 2 км. Той е предназначен за борба с наземните единици с оборудване и укрепени противникови постове.

Това е нова модификация от фамилията Spike, която се използва широко от въоръжените сили на Израел и други страни от много години. Последните разработки на израелските инженери позволиха да се олекоти тази ракетна система, да се увеличи нейната точност и ефект на поразяване.

Основното предимство на новата бойна единица е, че тя няма отделен модул за изстрелване и не изисква сложно обучение на оператора. Модернизираният комплекс може само за шест секунди да е готов за стрелба.

Ракетите от фамилията Spike са на въоръжение в армиите на 34 държави. Те се използват успешно от сухопътните сили, ВВС и флота.

Rafael участва в конкурса на българското министерство на отбраната за нова бойна машина на пехотата.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.

Свързани новини