Отидете към основна версия

1 934 10

27-часово заседание завърши без резултат

  • ес-
  • брюксел-
  • бюджет-
  • обсъждане-
  • разногласия

Бюджетът на Европейския съюз до 2027 година остава неясен

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Европейският съвет не успя да достигне до споразумение за бюджета на ЕС до 2027 г. Заседанието продължи 27 часа и завърши без резултат, съобщи председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Късно в петъчната вечер Европейският съвет разгледа второ предложение на Европейската комисия, след като по-рано не успя да одобри предложението на Мишел. Няма насрочена нова дата за следващо заседание, на което държавните и правителствените ръководители да обсъдят отново въпроса. Самият председател на Съвета призна, че имат нужда от още време за обсъждане на бюджета.

Според Мишел, постигането на споразумение е политически въпрос. Вижданията на отделните страни вече се сближават. Тойс мята, че големите трудности по отношение гласуването на бюджета на Европейския съюз е излизането на Великобритания от него.

„Разговорът за бюджета засяга 27 различни интереса. Видяхме много сериозно отношение от всички. На прав път сме. Има различни отговори има на въпроса какви собствени приходи да има бюджетът на ЕС“, каза председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: