Отидете към основна версия

4 510 21

Кръстосване на шпаги

  • северна корея-
  • република корея-
  • ядрено оръжие

КНДР призова: Република Корея да се откаже от безсмислените коментари за ядрените оръжия

Северна Корея остро разкритикува "безсмислените" изявления за блокирания диалог за ядрените оръжия на Пхенян. През последните седмици Пхенян заля Южна Корея с вълна от критики. Обвиненията към Сеул са, че си позволява на избягали севернокорейци да пускат критични послания по адрес на Ким Чен Ун на територията на КНДР.

Представител на външното министерство на Република Корея, който заяви, че Сеул ще продължи "усилията за ядрено разоръжаване", имайки предвид отдавна блокираните ядрени преговори между САЩ и КНДР, пише news.bg.

„Нелепо е да се слушат глупостите на властите на Южна Корея, които нито имат квалификацията да го обсъждат, нито имат право да си врат носа в работите“ между Вашингтон и Пхенян, обяви представител на Министерството на външните работи на КНДР, който отговаря за преговорите със САЩ.

Представителят осъди опитите на Сеул да се "намеси" в процеса. "По-добре е да спре безсмислените разговори за ядреното разоръжаване", призова дипломатът и предупреди, че КНДР ще продължи да укрепва силите си за справяне с постоянните заплахи на САЩ.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: