Отидете към основна версия

14 921 16

Милионерка от лотарията почина от свръхдоза

  • 1 милион долара-
  • лотария-
  • аманда клейтън

Млада американка, спечелила 1 милион долара от лотарията в Мичиган, починала в дома на свои приятели от свръхдоза, съобщи „Ю Ес Ей Тудей“. Според думите на домакините Аманда Клейтън гледала с дъщеря си филм по телевизията, когато момиченцето притичало и казало, че не може да събуди майка си.


Въпреки че резултатите от аутопсията още не са готови, собствениците на дома потвърждават версията на полицията: че гостенката им е умряла от свръхдоза. „Още когато дойде у нас, тя беше в недобро състояние – краката й трепереха“, заявил домакинът, (ието име не се съобщава. Според него Аманда не можела да се справи психически с последствията от внезапно връхлетялото я богатство и още получавала храна от социална кухня. 25-годишната жена се притеснявала от вниманието на медиите  и се питала дали приятелите й не я търсят само заради парите.

Аманда Клейтън попада в полезрението на пресата през септември 2011 г., когато печели 1 милион от лотарията. Преди това тя получавала социални помощи и до момента така и не се била отказала от тях. „Смятах, че така е редно, тъй като не работя“, обяснила майката на две деца пред репортери.


Чрез съда Аманда била принудена да върне 5500 долара на държавата. „Какво е за нея тази сума?! Нищо! Тя я върна без възражения“, разказал приятел на починалата. Според нейните познати парите не я направили щастлива и тя с охота се освобождавала от тях, купувайки различни вещи за домакинството. Заделила средства и за бъдещото колежанско образование на сина и дъщерята. От милиона долари към момента и оставали едва 67 хиляди. „Сега всички пари на света не са в състояние да я върнат“, коментират близките й.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини