Отидете към основна версия

4 835 14

Кратките молитви често са по-пълноценни

  • молитва-
  • aleteia-
  • кратка молитва-
  • господ-
  • християнство-
  • съвет

Ключът е думите да бъдат произнесени от сърце

Снимка: Shutterstock

Може да е примамливо да смятаме, че нямаме време за молитва. Това обаче не е така. Грешно е съждението, че за добрата молитва ни е необходимо много време, пише Aleteia.org.

Автентичната молитва не зависи от времетраенето ѝ, а от нейното качество. Някои от най-добрите молитви всъщност са най-кратките. Свещеникът Свети Франциск Салски, роден през 1567 година, насърчава именно тези молитви. Този тип молитва не изисква много усилия от наша страна, тъй като може да бъде изпълнена и сред ежедневните ни задачи в забързания ден.

„Издигай се постоянно към Господ, чрез кратки, пламенни слова на сърцето. Възхвалявай Неговото могъщество, призовавай Неговата помощ”, казва Свети Франциск Салски. Той обяснява още: „Когато поклонникът спира за миг, за да отпие от виното, което освежава неговите устни и съживява сърцето му, по-нататъшното му пътуване не е възпрепятствано от кратката почивка. Напротив – то е осветено и довежда до по-скорошен край. Това е пауза за по-добро”.

Кратка молитва е и Исусовата молитва – „Господи, Иисусе Христе, Сине Божий, помилуй мене грешния”. Кратката молитва, произнесена с вяра и любов, може да бъде много по-добра молитва от дългата, но разсеяна такава. Ключът е думите да бъдат произнесени от сърце.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 19 гласа.

Свързани новини