Отидете към основна версия

3 180 38

Сръбският президент определи Турция като „световна сила”

  • сърбия-
  • турция-
  • александър вучич-
  • реджеп ердоган-
  • световна сила

Искаме да привлечем инвеститори от Турция, Германия и всички други страни, посочи Вучич

Снимка: БГНЕС/ EPA

Сръбският президент Александър Вучич е разговарял в продължение на два часа с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул, съобщават сръбските медии.

"Разговаряхме два часа на четири очи с президента Ердоган. Срещата беше важна. Турция е една от седемте или осемте най-големи световни сили и когато разговаряте с президента на Турция, когото смятам за приятел, винаги гледате как да позиционирате Сърбия", изтъкна Вучич, предаде News.bg. Той уточни, че са разговаряли за икономическото сътрудничество, за инфраструктурни проекти, тема на разговор е било и изграждането на голяма индустриална зона във Войводина, която би дала силен стимул за икономиката.

"Най-важен за нас е икономическият растеж, затова трябва да се борим и да работим", отбеляза Вучич и добави, че някога Сърбия е служила като "боксова круша", а днес имала план 2020, и това бил добър план, като смисълът да се занимаваш с политика, по думите му, бил хората да живеят по-добре. Говорейки за индустриалната зона във Войводина той каза, че това означава идването на турски компании.

"Искаме да привлечем инвеститори от Турция, Германия и всички други страни", посочи Вучич и добави, че през последните три години Сърбия била сред първите три страни с най-висок растеж. Президентът на Сърбия подчерта, че страната му ще се старае да запази добрите си отношения и с Изтока, и със Запада. Той добави, че сега нещата се променят най-бързо в историята на човечеството, израствали нови и големи играчи и "ние трябва да държим сметка за това как нашият малък кораб да се промъкне през всички тези меандри".

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: