Отидете към основна версия

3 257 35

Тайван забранява използването на китайския флаг и национални символи

  • тайван-
  • китай-
  • знаме-
  • флаг-
  • закон за национална отбрана-
  • санкции-
  • глоба

Проектът за изменение на Закона за националната отбрана на Тайван предвижда парични санкции за нарушителите

Уанг Тинг-ю, законодател от Демократичната прогресивна партия, предложи изменение на Закона за националната сигурност на Тайван, което предвижда глоби за лица, насърчаващи враждебни сили от Китай, Хонконг, Макао и други страни.

В интервю Уанг посочи, че хората често развяват китайското знаме на емблематични места в Тайван, като например пред небостъргача Тайпе 101. В миналото асоциация „Партиотичен съюз“ се е занимавала с проява на подобно поведение на публични места, каза още той.

В тази връзка Уанг внесе изменение за ограничаване на използването на китайското знаме. „Доколкото излагането и използването на националния флаг на Тайван в Китай се счита за незаконно, то използването на китайското знаме за политически цели в Тайван също трябва да бъде забранено и да подлежи на санкции от закона“, заяви още той.

Проектът за изменение би попречил на гражданите да участват в пропаганда на чуждестранни сили, работещи в съгласие с усилията на Пекин за накърняване на националната идентичност на Тайван. Нарушителите ще бъдат глобени с парични суми, вариращи между 10 000 и 100 000 тайвански долара. Забранява се и показването, държането или развяването на знамето или други национални символи на Китай, Хонконг, Макао и всяка друга враждебна чужда сила. Санкциите се изразяват отново в парични глоби между 10 000 и 50 000 тайвански долара, както и в забрана за бъдещи провеждания на публични събития.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.

Свързани новини